Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου


Με βάση έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών οι νεκροί του Πολυτεχνείου, κόντρα σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορικής μνήμης από τους ταλιμπάν της «Χρυσής Αυγής» είναι τουλάχιστον εικοσιτέσσερις (24). Πρόκειται για τις πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις, που έχουν καταγραφεί. Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ένας κατάλογος δεκαέξι (16) ανωνύμων περιπτώσεων που είχε θεωρηθεί σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ότι «προκύπτουν βασίμως» ως νεκροί, από επίσημες, επώνυμες και σχετικά αξιόπιστες καταθέσεις, με συγκεκριμένα στοιχεία. Εξάλλου, η έρευνα έχει θέσει στο μικροσκόπιο τριάντα (30) επώνυμες περιπτώσεις, που εμφανίζονται επίμονα στους περισσότερους καταλόγους από το 1974 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν ποτέ τεκμηριωθεί. Όλες αυτές οι ανώνυμες και οι αμφιλεγόμενες επώνυμες περιπτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διερευνηθούν περισσότερο, προτού αποφασιστεί οριστικά να υιοθετηθούν ή να απορριφθούν.



Ο κατάλογος των νεκρών του Πολυτεχνείου, που πέραν πάσης αμφιβολίας, αλητείας και προβοκάτσιας έχασαν τη ζωή τους στην εξέγερση των φοιτητών, των μαθητών, αλλά και εργατών και άλλων κατοίκων της Αθήνας, που τάχθηκαν στο πλευρό της εξεγερμένης νεολαίας έχει ως εξής:



Σπυρίδων Κοντομάρης-57 ετών, Διομήδης Κομνηνός-17 ετών, Σωκράτης Μιχαήλ-57 ετών, Toril Margrethe Engeland-22 ετών, Βασίλειος Φάμελλος-26 ετών, Γεώργιος Σαμούρης -22 ετών, Δημήτριος Κυριακόπουλος-35 ετών, Σπύρος Μαρίνος -31 ετών, Νικόλαος Μαρκούλης-24 ετών, Αικατερίνη Αργυροπούλου-76 ετών, Στυλιανός Καραγεώργης-19 ετών, Μάρκος Καραμανής-23 ετών, Αλέξανδρος Σπαρτίδης-16 ετών, Δημήτριος Παπαϊωάννου-60 ετών, Γεώργιος Γεριτσίδης-47 ετών, Βασιλική Μπεκιάρη-17 ετών, Δημήτρης Θεοδώρας-52 ετών, Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας-43 ετών, Αλέξανδρος Παπαθανασίου-59 ετών, Ανδρέας Κούμπος-63 ετών, Μιχαήλ Μυρογιάννης-20 ετών, Κυριάκος Παντελεάκης-44 ετών, Ευστάθιος Κολινιάτης-47 ετών, Ιωάννης Μικρώνης, 22 ετών.



Άλλοι, όπως ο μαθητής Διομήδης Κομνηνός και η Toril Engeland τραυματίστηκαν θανάσιμα από σφαίρες της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Άλλοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου με γκλοπ από αστυνομικούς και εξέπνευσαν αργότερα, ενώ η 76χρονη σκοτώθηκε από αδέσποτα πυρά στην αυλή του σπιτιού της. Όλοι όμως σκοτώθηκαν εντός ή πέριξ του Πολυτεχνείου κατά την επιχείρηση κατάπνιξης της εξέγερσης από το χουντικό καθεστώς. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και δεν αλλάζει.



Η χυδαία επιχείρηση παραχάραξης της ιστορικής μνήμης εκθέτει τους ανιστόρητους εμπνευστές της, που τυφλωμένοι από τον φανατισμό δεν αντέχουν την αλήθεια του Πολυτεχνείου, όπως δεν αντέχουν και την ήττα του φασισμού, που έβγαλαν από το ιστορικό σεντούκι και πασχίζουν να τον παρουσιάσουν σαν κάτι το καινούργιο. Θα χάσουν και τούτη τη φορά. «Τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν».



Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου