Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"Παιχνίδια" με σβάστικες


Η αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ στο εξαιρετικά επικίνδυνο «παιχνίδι με τις σβάστικες» το οποίο έστησε η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας ήταν και αναμενόμενη και επιβεβλημένη. Διότι πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο πρώην ανατολικό μπλοκ και τον «υπαρκτό σοσιαλισμό», αλλά δεν μπορεί να εξισώνει τη σβάστικα με το σφυροδρέπανο. Είναι ύβρις. Είναι παραχάραξη της ιστορικής μνήμης. Η επίμαχη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της «Πατριωτικής Κίνησης» δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ. Οι σβάστικες εξακοντίζονται κατά του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ στα σχόλια που ακολουθούν γίνεται η απαραίτητη αναφορά στη Μαρία Ρεπούση της Δημοκρατικής Αριστεράς και το σχόλιο περί συνωστισμού.



Η επιχείρηση της «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας» είναι χοντροκομμένη μεν, αλλά καλά μεθοδευμένη. Ξεκίνησαν από τον καθαρισμό ορισμένων αγαλμάτων, διευκρινίζοντας πως δεν φιλοδοξούν να γίνουν οδοκαθαριστές. Ακολούθησε μια εκστρατεία για την ανάρτηση ελληνικών σημαιών με το στανιό στις διάφορες υπηρεσίες στο όνομα του έθνους υπό την απειλή μηνύσεων. Η επόμενη κίνηση ήταν ορισμένες επιλεκτικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών που καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια, με το φοβερό επιχείρημα ότι στερούν θέσεις εργασίας από Έλληνες. Θαρρείς και υπήρχε οργανική θέση εργασίας στα φανάρια για τον καθαρισμό τζαμιών και χάθηκε λόγω πριμοδότησης με μόρια του ΑΣΕΠ στους έρμους μετανάστες από το Μπαγκλαντές και αλλαχού. Όταν αισθάνθηκαν αρκετά ισχυροί έκαναν το βήμα εκκαθάρισης της κεντρικής πλατείας από τους τσιγγάνους, υπό τις επευφημίες των δικαίως αγανακτισμένων περιοίκων και την προκλητική ανοχή του δήμου, της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.



Τώρα έφτασε η ώρα των ακόμα πιο θαρρετών βημάτων. Στις κατηγορίες των αριστερών κομμάτων για ναζιστικό τρόπο δράσης στα χνάρια της «Χρυσής Αυγής», η «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών» άρχιζε να εξακοντίζει σβάστικες δεξιά και αριστερά στο πλαίσιο της «αντιρατσιστικής εκδήλωσης-διαμαρτυρίας», που διοργανώνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Ναι, «αντιρατσιστική». Θα διαδηλώσουν κατά των μεταναστών, που παίρνουν τις θέσεις των Ελλήνων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Νοσοκομεία. Θα διαδηλώσουν κατά του Τσίπρα και της Ρεπούση για θέσεις που χαρακτηρίζουν «ανθελληνικές». Μοιάζει με φάρσα, αλλά δεν σηκώνει χωρατά. Είναι εδώ, μες στις μαύρες στολές τους, και κλιμακώνουν τις απειλές τους κάνοντας παιχνίδι με σβάστικες. Δεν αστειεύονται.

Νίκος Σπιτσέρης





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου