Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η Ν.Δ. στηρίζει Σιμιτση

Αν αντίπαλος του Κωστή Σιμιτσή στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου στο δήμο Καβάλας είναι -όπως όλα δείχνουν- ο Στάθης Εριφυλλίδης, το μόνο που απομένει στη Ν.Δ. είναι να ξεκαθαρίσει πλήρως τη στάση της έναντι των ψηφοφόρων της. Οσων τέλος πάντων της έχουν απομείνει. Να ανακοινώσει επισήμως ότι στηρίζει τον Κωστή Σιμιτσή ως υπερκομματικό υποψήφιο και να μπει στη διαδικασία μιας συμφωνίας για την αντιπροσώπευσή της στα όργανα του δήμου την επόμενη τετραετία. Μα, δε θα το κάνει, γιατί πια αυτό το κόμμα δεν υπάρχει, κατά πώς συνηθίζουν να λένε οι νεότεροι στις κουβέντες τους. Ετσι, ανύπαρκτο, θα οδηγηθεί στις κάλπες. Ετσι, ανύπαρκτο, θα παρακολουθήσει το αναμενόμενο τέλος της υποτιθέμενης υποψηφιότητας του Θόδωρου Καλλιοντζή εντός των επόμενων ημερών. Δεν θα είναι άλλωστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά, που οι αντίρροπες δυνάμεις εντός ενός κόμματος ευνοούν τον υποψήφιο του άλλου κόμματος στις τοπικές εκλογές. Συνέβη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1998 όταν το μισό ΠΑΣΟΚ, όπως υπερηφανευόταν προεκλογικά ο Καλλιοντζής, φρόντισε να εκλεγεί αντί του Γιάννη Καρατζιώτη. Συνέβαινε επί σειρά ετών από τη Ν.Δ. στο δήμο Καβάλας με τον Λευτέρη Αθανασιάδη.

Συμβαίνει εκ του παραλλήλου, για πολλοστή φορά στο δήμο Θάσου. Εκεί, είναι το ΠΑΣΟΚ που κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει για μια ακόμα φορά την επανεκλογή του Λευτέρη Μερέση. Τέσσερα χρόνια πριν, το θύμα των Πασόκων της Θάσου ήταν ο Κώστας Καπόλλας. Ο άνθρωπος, που αφού αποδομήθηκε και συκοφαντήθηκε συστηματικά από τους Πασόκους, υποστηρίχθηκε τάχατες την ύστατη στιγμή για να χάσει πανηγυρικά ως αναμενόταν από τον Μερέση. Τώρα το θύμα είναι ο Σταύρος Αραπάκης, που όπως λέγεται, αν και ο "εκλεκτός" του ΠΑΣΟΚ, θα δυσκολευτεί να βρει υποψηφίους από όλα τα χωριά.

Επί της ουσίας το πρόβλημα και στη μια και στην άλλη περίπτωση δεν είναι οι αντίρροπες δυνάμεις εντός κομματικών τειχών, που λειτουργούν εν τέλει υπέρ του υποψηφίου που υποστηρίζει η άλλη πλευρά. Το πρόβλημα είναι ότι τούτο δε γίνεται με γνώμονα τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, αλλά με μοναδικό κριτήριο τις προσωπικές φιλοδοξίες των "καπετανάτων" που συγκροτούν τα κομματικά φέουδα, όπως εύστοχα τόνισε προ ημερών ο άλλοτε "γαλάζιος" Μιχάλης Σωτηρόπουλος.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου