Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι αποφάσεις κατά του Καλλιοντζή είναι και εμπαθείς και ανόητες

Η προκλητική για την κοινή λογική και ανόητη πολιτικά απόφαση να τεθεί σε αργία ο νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής μια μόλις μέρα μετά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας είναι βούτυρο στο ψωμί του. Πολλώ δε μάλλον για μια υπόθεση για την οποία ήταν κατηγορούμενος, αλλά αθωώθηκε προ μηνών. Του έδωσε την ευκαιρία να την κάνει φέιγ-βολάν στην προσπάθειά του να καταδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ τον φοβάται και για τούτο επιχειρεί να τον πλήξει με δόλια μέσα. Αυτό έκανε χθες στη συνέντευξη Τύπου. Δικαίως ο κ. Καλλιοντζής χαρακτήρισε εμπαθή την απόφαση.

Η ανοησία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι η απόφαση της Περιφέρειας εξεδόθη για μια υπόθεση για την οποία ο νομάρχης αθωώθηκε προ μηνών. Το πρόβλημα ούτως ή άλλως, ακόμα και αν ο Καλλιοντζής δεν είχε αθωωθεί, είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος που δίνει την ευχέρεια στον εκάστοτε περιφερειάρχη να θέτει σε αργία αιρετούς, που απλώς είναι κατηγορούμενοι για την α' ή β' υπόθεση μιας υπηρεσίας, δεν μπορεί στην πράξη να εφαρμοστεί. Ούτε πρέπει. Εάν εφαρμοζόταν άτεγκτα, τότε όπως σωστά σημείωσε ο κ. Καλλιοντζής όλοι οι νομάρχες θα ήταν μονίμως σε αργία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περιφερειάρχες δεν είναι υπάλληλοι, αλλά πολιτικά πρόσωπα. Διότι οφείλουν να σταθμίζουν κάθε περίπτωση και με βάση το νόμο, αλλά και με βάση γενικότερα κριτήρια και αναλόγως να αποφασίζουν.

Αλλά η κ. Κόκλα καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να αποδείξει ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στη δύσκολη αποστολή που της ανατέθηκε. Μετά δε την δημόσια παραδοχή της άγνοιάς της για την αθώωση του νομάρχη για την επίμαχη υπόθεση και την εκ νέου απόφαση να τον θέσει σε αργία για μια άλλη υπόθεση, αυτή των αμνοεριφίων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άλλες ερμηνείες. Η δίωξη εναντίον του Καλλιοντζή είναι πολιτική. Έχει στόχο να τον σπιλώσει. Ως εκ τούτου είναι καταδικαστέα από κάθε εχέφρονα άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά.

Το μόνο που μένει πλέον να απαντηθεί είναι ποιοι ανόητοι Πασόκοι την ωθούν σε τούτο το ατόπημα χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι του νομάρχη. Το πρόβλημα εν προκειμένω δεν είναι μόνο δεοντολογικό. Είναι πολιτικό και αφορά το βαθμό ανοησίας αυτών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που δε γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι ο Θόδωρος Καλλιοντζής υποστηρίζεται από ένα κόμμα, τα ποσοστά του οποίου κυμαίνονται περί το ποσοστό του ΦΠΑ και επιπλέον αντιμετωπίζει και ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο, αυτό του Στάθη Εριφυλλίδη, από την ίδια παράταξη. Επικεφαλής αυτού του δεύτερου ψηφοδελτίου είναι ο επί 8 χρόνια δήμαρχος Καβάλας, που ξεκίνησε εδώ και μήνες τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει του Νοεμβρίου.

Κοντολογίς, είναι ηλίου φαεινότερον ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει δήμαρχο τον Καλλιοντζή. Προς τι οι υπερβολές και οι ανοησίες;

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου