Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Στο χέρι μας


Η επιλογή του Άγγελου Κορωνιού ως προπονητή της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας μπορεί και πρέπει να σημάνει μια πανστρατιά για να σωθεί μια χρονιά που ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η διοίκηση του Κώστα Παπακωνσταντίνου μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην έναρξη ετούτης της χρονιάς έδωσε το σύνθημα της αφύπνισης με στόχο η Καβάλα να παραμείνει στην Α1. Τώρα, η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των μπασκετόφιλων, που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν μαθήματα φίλαθλης συμπεριφοράς και στήριξης της ομάδας, χωρίς ούτε μια στιγμή να παρεκκλίνουν σε ύβρεις και απειλές. Αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον ΚΑΟΔ στη γειτονική Δράμα, οι Καβαλιώτες μπασκετόφιλοι οφείλουν να δείξουν ότι βρίσκονται κοντά σε τούτη την ομάδα που τα τελευταία χρόνια τους έχει χαρίσει ουκ ολίγες συγκινήσεις.



Μα, θα αντιτείνει δικαίως κανείς για ποια ομάδα μιλάς, για ποιον Κορωνιό και ποιο στοίχημα σε μια χώρα που έχει γονατίσει από την κρίση; Πώς να γεμίσει το γήπεδο όταν ολοένα και περισσότεροι αδυνατούν να καλύψουν το κόστος μεταφοράς τους μέχρι την Καλαμίτσα, πολλώ δε μάλλον να καλύψουν τα έξοδα του εισιτηρίου; Ναι μεν όλα τούτα ισχύουν, αλλά από την άλλη στα δύσκολα χαλυβδώνεται η σχέση φιλάθλων και ομάδας. Σε τούτη την τόσο δύσκολη συγκυρία δεν έχουμε ανάγκη μόνο από δουλειές και χρήματα, αλλά και από πολύτιμες ανάσες για να αντέξουμε μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό. Το μπάσκετ είναι μια ασφαλής επιλογή. Με ένα εισιτήριο όχι ακριβό παίρνεις μέρος σε μια γιορτή υψηλότατου επιπέδου. Η συμμετοχή της Ένωσης Καβάλας στην Α1 σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις εκ του σύνεγγυς παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης που συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης, αλλά και μικρότερους όπως τον Παπανικολάου του Ολυμπιακού και κείνον τον δαίμονα τον Παππά, που μας πλήγωσε με τη φανέλα του Πανιωνίου.



Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, που παρά την κρίση, είναι διατεθειμένος να ματώσει για να κρατήσει την ομάδα στην Α1 έδωσε την μπαγκέτα σε έναν από τους πλέον χαρισματικούς και θεαματικούς περιφερειακούς παίκτες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, που έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει καλός προπονητής. Η πορτοκαλί μπάλα αναπηδά στην πλευρά των φιλάθλων. Είναι στο χέρι μας. Στο χέρι σου.



Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου