Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η σύλληψη του Μάκη και η Οπερα Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης

Σπάραξε η καρδιά του σαν είδε τον Μάκη να οδηγείται με χειροπέδες στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όταν όμως τον είδε να καταγγέλλει το σύστημα και να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος ένα χαμόγελο άνθισε στο πρόσωπό του. Ήταν ο Μάκης που ήξερε και καμάρωνε από παλιά. Ο παράγοντας που δεν μάσαγε και είχε πάντα τον τρόπο του. Ο λεβέντης με τα ακριβά αυτοκίνητα, τα ακριβά πούρα και κομπολόγια και τις ακριβές γκόμενες. Μάγκας πάει να πει. Όχι σαν εκείνο τον ξενέρωτο τον Κουβέλη, που γιουχάισε τις προάλλες σαν δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ. Καλά έκανε. Δεν μετάνιωσε στιγμή. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οι αλήθειες πρέπει να λέγονται στακάτες. Απλές και ξάστερες. Όπως τις αμολάει ο Μάκης. Ενώ αυτός ο Κουβέλης το γυρνάει από δω, το γυρνάει από κει. Μπερδεμένα τα λέει.

- Γιατί μπερδεμένα; Δεν τάχθηκε κατά του μνημονίου; Κατά αυτής της πολιτικής την οποία έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένως ως αδιέξοδη και απολύτως λαθεμένη;
- Μπορεί. Αλλά δεν τα λέει στακάτα. Έχει αυτό το ύφος που δεν μ’ αρέσει. Αυτό το «σκεπτόμενο» που μου τη σπάει.

Στενοχωρέθηκε, αλλά δεν τον φοβάται τον Μάκη. Είναι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρει. Μόνο για τον ΑΟΚ δεν μπορεί να το χωνέψει. Η Δ’ Εθνική είναι καταστροφή. Διάλυση. Φέτος και τα επόμενα χρόνια δεν θα ‘χει Κυριακές κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δεν θα ‘χει κουβέντα για το αν θα βγούμε η όχι Ευρώπη.

- Μόνο το μπάσκετ θα μας μείνει.
- Το μπάσκετ και οι απευθείας μεταδόσεις συναυλιών από την όπερα Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης στο Οσκαρ.
- Σώπα ρε.
- Ναι σου λέω. Την συμφωνία την έκλεισε ο δήμαρχος με τον Αντένα σε τιμή ευκαιρίας. 11.500 ευρώ όλα μαζί. Πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο και μπαίνει σε εφαρμογή.
- Μπράβο ρε και γω που τον είχα παρεξηγήσει που δεν τά ‘βρισκε με τον Μάκη. Σου λέει δεν θα ‘χει γήπεδο, πάτε στην όπερα στο Οσκαρ. Λες να το ‘κανε σε συνεννόηση με τον Μάκη;


Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου