Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αννούλα η μάγισσα και οι δαίμονες του ελέγχου

Τα παραμύθια για τους κομμουνιστές με τα κέρατα και τις ουρές δεν τα λέει πια κανείς, αλλά η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας πλάσματα με κέρατα και ουρές υπάρχουν. Είναι βλοσυρά, οξύθυμα και έχουν κάτι κόκκινα μάτια να τα βλέπεις στο σκοτάδι και να παγώνεις. Τα πλάσματα αυτά είναι τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που σαμποτάρουν το έργο της υπουργού Παιδείας Αννούλας Διαμαντοπούλου. Για αυτό έκαναν τα αδύνατα δυνατά να μην τυπωθούν εγκαίρως τα σχολικά βιβλία. Για να την εκθέσουν στα μάτια των παιδιών, των δασκάλων και των γονιών τους. Μα η Αννούλα όλο ετούτο τον καιρό δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούσε να βρει τρόπους να λύσει τα μάγια και να απαλλάξει την παιδεία από τον θυμό ετούτων των αλλόκοτων πλασμάτων. Πήγε σε καφετζούδες, σε χαρτορίχτρες, τίποτα. Τότε το ‘ριξε στα ξόρκια. Ξόρκια δυνατά σαν και αυτά που χρησιμοποιούσαν οι «Μάγισσες της Σμύρνης». Όλο το καλοκαίρι μελετούσε η Αννούλα για να προστατεύσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Μα τελικά, δεν τα κατάφερε. Τα μάγια δεν λύθηκαν, τα κονδύλια για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων δεν πέρασαν εγκαίρως τους ελέγχους και έτσι το σαμποτάζ πέτυχε. Η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με DVD και φωτοτυπίες. Τρεις μέρες και τρεις νύχτες έκλαιγε η Αννούλα, που τα παιδιά θα ξεκινήσουν τη χρονιά δίχως βιβλία. Μα τι να κάνει; Ό,τι έγινε, έγινε. Οπότε βγήκε και αυτή χθες και τους ξεμπρόστιασε. Είπε όλη την αλήθεια στους Έλληνες για τις ασυγχώρητες ευθύνες αυτών των δαιμόνων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καθάρισε.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες», τόνισε. Μα επειδή η Αννούλα διακρίνεται για το πείσμα της, είπε στη συνέντευξη Τύπου το τελευταίο ξόρκι: «Εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ». Προηγουμένως, έκρυψε στον κόρφο της ένα σακουλάκι με τρίχες παρθένας, δέρμα βατράχου και ουρά χελιδονιού.

Ετούτη τη φορά δεν ήταν δυνατόν να λαθέψει. Οι δαίμονες κρύφτηκαν στις τρύπες τους. Τα βιβλία θα τυπωθούν κανονικά. Εκεί προς τις γιορτές, ίσως και το Πάσχα θα διανεμηθούν. Πρόβλημα δεν υπάρχει.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου