Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ευθύνες

«Κάποιοι επενδύουν στην κατάρρευση της πολιτικής. Είμαστε εδώ για να βάλουμε παντού κανόνες. Η πολιτική μας δεν μπορεί να επενδύει σε ερείπια αλλά σε κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας στις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ και προσδιόρισε ως σημερινό καθήκον του κόμματός του απέναντι στην κοινωνία να δημιουργεί συλλογικά οράματα και συναινέσεις. Σωστός στόχος. Αρκεί ο κ. Καρχιμάκης και οι συν αυτώ να συνειδητοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν ότι την κύρια ευθύνη για τα αδιέξοδα του τόπου την φέρουν οι ίδιοι. Δεν είναι κάποιοι «που επενδύουν στην κατάρρευση της πολιτικής» υπεύθυνοι που ο Ρέππας με τον Ραγκούση δεν μπορούν να συνεννοηθούν για την απελευθέρωση των ταξί. Δεν είναι ευθύνη άλλων το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών αδειάζει την επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής γιατί δεν τον βολεύουν οι απόψεις της.

Το κόμμα του Καρχιμάκη κυβερνά. Το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη Ν.Δ. μονοπωλούν την εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την αναγωγή της κονόμας και της αρπαχτής σε ιδεολογία. Αυτοί διαχειρίστηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα ουκ ολίγα κονδύλια των κοινοτικών ταμείων. Αυτοί κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα στα κουτουρού δίχως έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό με προοπτική.
Οι δεδομένες τους ευθύνες για το πλήρες αδιέξοδο της χώρας δεν απαγορεύουν στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα να παρεμβαίνει πολιτικά, να θέτει στόχους και να καταφέρεται εναντίον όσων πράγματι επενδύουν στην κατάρρευση της πολιτικής.

Αλλά επιτέλους έστω και τώρα τα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων που έχουν την κύρια ευθύνη για τη χρεωκοπία του τόπου οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να μιλούν ως παρατηρητές. Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και για τη χρεωκοπία και για την κατάρρευση της πολιτικής και οφείλουν να τοποθετούνται αναλόγως. Δεν δικαιούται ο Καρχιμάκης να ζητά τα ρέστα από τους φιλάθλους του ΑΟΚ που τον συνάντησαν προ ημερών στο Λούσυ, γιατί ανέχονταν τον Ψωμιάδη.

«Εμείς τον ανεχόμασταν, που παίρναμε ένα διαρκείας και πηγαίναμε στο γήπεδο ή εσείς που τον αφήνατε να αλωνίζει»; Ήταν η πληρωμένη απάντηση.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου