Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Το γκολ του Αποστόλη

"Εβαλε τον Αποστόλη", ακούστηκε πίσω η φωνή στις κερκίδες του "Ανθή Καραγιάννη" προχθές το απόγευμα στη σπουδαία και καθαρή νίκη του ΑΟΚ επί της ΑΕΚ. Ηταν η συνέχεια σχολίων για τον Αποστόλη από το ημίχρονο μεταξύ μιας κυρίας και ενός νεαρού. Κι έτσι ο Αποστόλης κι αλλιώς ο Αποστόλης και είδε και ο Μπάγεβιτς τον Αποστόλη και χάρηκε. Όταν όμως ο Λάκης έκανε τη μπαλιά και ο νεαρός Γιάννου πλάσαρε ιδανικά τον Σάχα κάνοντας το 2-1 στο 86ο λεπτό του αγώνα, ξεσάλωσαν. Οι άλλοι πανηγύριζαν για τον ΑΟΚ κι αυτοί για τον Αποστόλη. Κι έτσι ο Αποστόλης κι αλλιώς ο Αποστόλης και άνθρωπος του αγώνα ο Αποστόλης. Φύγαμε από το γήπεδο πανηγυρίζοντας για τη νίκη, που φέρνει τον ΑΟΚ σε τροχιά Ευρώπης, αλλά και με την απορία ποιος να 'ναι αυτός ο Αποστόλης. Η απάντηση ήταν στα αθλητικά site. Αποστόλης είναι το μικρό όνομα του 19χρονου Γιάννου, αυτού του πιτσιρικά, που ο Βαγγέλης Γούτης έβαλε στον αγώνα στο 79ο λεπτό και έβαλε το γκολ της νίκης έξι λεπτά αργότερα.

Η αγωνία και τα εγκώμια για τον Αποστόλη είναι μια από τις μικρές καθημερινές ιστορίες του ποδοσφαίρου. Αυτού του πιο σημαντικού από τα ασήμαντα πράγματα, που απασχολούν εκατομμύρια φιλάθλων ανά τον κόσμο. Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο του γηπέδου κάποιοι άλλοι θα αγωνιούσαν και θα χαίρονταν για τον άλλο 19χρονο που κέρδισε τις εντυπώσεις: τον Σάββα Γκέντζογλου της ΑΕΚ από το Ποδοχώρι, που έβαλε το γκολ της ΑΕΚ και απέδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Μόνο που στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, είναι φορές που παίζει ρόλο καταλυτικό και ο παράγοντας τύχη. Αυτές οι συμπτώσεις, που σημαδεύουν καριέρες και ζωές. Ο Γιάννου απεδείχθη ικανός να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αλλά αυτή η ευκαιρία να βάλει το γκολ της νίκης και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, δεν θα του δινόταν αν ο Ιωάννου που είχε μπει τέσσερα λεπτά νωρίτερα δεν τραυματιζόταν στην πρώτη του κούρσα στο γήπεδο. Ηταν αυτός ο αναπάντεχος τραυματισμός, που υποχρέωσε τον προπονητή του ΑΟΚ να σηκώσει εσπευσμένα τον 19χρονο από τον πάγκο, να τον πετάξει στα βαθιά και να δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου