Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχει Ν.Δ.

Ο προβληματισμός του Θόδωρου Μαρκόπουλου για το γεγονός ότι στην τοπική Ν.Δ. ουδέποτε έγινε συζήτηση για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή της παράταξης του Στάθη Εριφυλλίδη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είναι απτή απόδειξη της οργανωτικής ανυπαρξίας της Νέας Δημοκρατίας. Να το πούμε απλά. Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε. Δεν υπάρχει. Όχι ως μεγάλη παράταξη που εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, με ρίζες και ιδεολογικές αναφορές. Αλλά ως κόμμα. Ως κομματικός σχηματισμός. Αν όντως υπήρχε θα ήταν αδύνατον να μην αναλύσει τα αίτια μιας τόσο μεγάλης συντριβής.

Εάν αυτή η συζήτηση είχε γίνει διεξοδικά είναι πιθανόν να υιοθετούσε την άποψη του κ. Εριφυλλίδη, που έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ακράδαντα ότι η ήττα του οφείλεται σε συνωμοσία. Σε τούτη την περίπτωση δεν θα χρειαζόταν σήμερα να γίνει συζήτηση για τον δήμο Καβάλας. Το κόμμα θα απομόνωνε τους συνωμότες, θα φρόντιζε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και θα στήριζε με κάθε τρόπο τον Στάθη Εριφυλλίδη, με στόχο την επανεκλογή και τη δικαίωσή του.

Εάν αντίθετα, το συμπέρασμα ήταν ότι η διοίκηση Εριφυλλίδη κούρασε, απογοήτευσε, υπέστη μια πολύ μεγάλη φθορά μέσα σε μόλις 8 χρόνια εξαιτίας λαθών που βάρυναν κατά κύριο λόγο τον αρχηγό, τότε θα αναζητούνταν εγκαίρως ένας νέος υποψήφιος, άφθαρτος, ικανός να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, η επιλογή του θα είχε ήδη γίνει ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει τον εν ενεργεία δήμαρχο, που κάθε φορά κατέρχεται ως φαβορί. Άλλωστε, το όνομα του Κωστή Σιμιτσή συζητούνταν έντονα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ έναν περίπου χρόνο πριν την αναμέτρηση και την επικράτησή του έναντι του κ. Εριφυλλίδη. Εννοείται ότι ο κ. Εριφυλλίδης θα είχε πάρει το μήνυμα και θα είχε αποσυρθεί.

Αυτός ο ανύπαρκτος οργανισμός είναι που εκλέγει νέο αρχηγό με την ψήφο των μελών στις 29 Νοεμβρίου. Αυτή η χαλαρή συνομοσπονδία στελεχών και παραγόντων είναι που επιχειρεί να πείσει τους πικραμένους οπαδούς της Ν.Δ. να προσέλθουν στις κάλπες. Πώς και πόσους να πείσουν;

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου