Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Τραμπούκοι "αντιεξουσιαστές"

Αυτή η παράνοια με τους "αντιεξουσιαστές" στα Εξάρχεια και αλλαχού πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα κατά κανόνα απαίδευτα άτομα να προπηλακίζουν, να ασχημονούν, να καταφεύγουν στη χειρότερη μορφή εξουσίας, που είναι η βία στο όνομα τάχατες της αμφισβήτησης και της κατά τα άλλα δίκαιης οργής τους για τα στραβά και τα ανάποδα ετούτου του άδικου ντουνιά. Προχθές το βράδυ στα Εξάρχεια, μια παρέα τέτοιων απαίδευτων τάχατες "αντιεξουσιαστών" προπηλάκισαν αναίτια την συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, μόνιμη κάτοικο Εξαρχείων. Ο τόπος ήταν ο πολυχώρος "Φλοράλ" των Εξαρχείων, όπου είχε γίνει προ ημερών το επεισόδιο που κατέληξε στη σύλληψη του εκφωνητή του Πολυτεχνείου Δημήτρη Παπαχρήστου. Επτά νεαροί εισέβαλαν στο χώρο, πέταξαν αυγά εναντίον της κ. Τριανταφύλλου, απαίτησαν την άμεση αποχώρησή της και την κάλεσαν στο εξής να παρουσιάζει τα βιβλία της στο Κολωνάκι και όχι στα Εξάρχεια.

"Έχουν συμβεί πολλά, που δείχνουν το έλλειμμα δημοκρατικής παιδείας σε τούτη τη χώρα", δήλωσε χθες η κ. Τριανταφύλλου τονίζοντας ότι έχει βρει μαχαίρι έξω από την πόρτα της και έχει δεχθεί απειλές ότι θα έχει την τύχη της Κούνεβα "αλλά από αριστερά", όπως δήλωσε χθες στα "ΝΕΑ". Μόνο που αυτοί οι απαίδευτοι τραμπούκοι αγνοούν ότι η ανθρωποκεντρική θεωρία της αριστεράς δεν μπορεί να επιτρέπει χτυπήματα "τύπου Κούνεβα" και μάλιστα με στόχο τη φίμωση της διαφορετικής άποψης. Προφανώς αγνοούν ότι οι αριστεροί έχουν δώσει και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα λόγου και έκφρασης. Ετούτοι οι απαίδευτοι τραμπούκοι δεν γνωρίζουν ότι η βία στο όνομα της οποίας ασκούνται "αντιεξουσιαστικά" στο ταραγμένο τους μυαλό, είναι άσκηση εξουσίας στην πιο πρωτόγονη μορφή της. Όταν επιτίθεσαι εναντίον άλλου ανθρώπου δια της βίας ασκείς εξουσία με τον χειρότερο τρόπο. Ωμά. Νέτα σκέτα. Δίχως υποσημειώσεις και αστερίσκους. Πολλώ δε μάλλον όταν η βία ασκείται κατά του δικαιώματος έκφρασης δια του λόγου. Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί επιτέθηκαν βίαια εναντίον συγγραφέα γι' αυτά που γράφει. Φερόμενοι ως φασίστες στο όνομα της αριστεράς, που προφανώς δεν μπορεί να φταίει για τα ταραγμένα τους μυαλά.

Το μόνο ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι όπως δήλωσε η κ. Τριανταφύλλου χθεςη εκδήλωση είχε πολύ κόσμο, που δεν επηρεάστηκε από το επεισόδιο. Το δυσάρεστο είναι ότι "περιμένει χειρότερα" κατά δήλωσή της.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου