Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μουτζούρα στον καθρέφτη


Δεν έχει άδικο ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κιοσσές όταν εκτιμά ότι η δημοπρασία για τον «Διόνυσο» είναι ένα βήμα εξαιρετικά φιλόδοξο, που είναι δύσκολο να δικαιωθεί ενώ η κρίση κορυφώνεται. Πράγματι, οι περισσότεροι από τους ούτως ή άλλως λίγους επιχειρηματίες που θα ήταν σε θέση να δείξουν ενδιαφέρον για τον «Διόνυσο» αν αυτή η δημοπρασία γινόταν 5-6 χρόνια πριν, αδυνατούν σήμερα όχι μόνο να συμμετέχουν, αλλά και να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο. Μα ακόμα και όσοι –λίγοι, ελάχιστοι- είναι σε θέση να πάρουν τον «Διόνυσο» θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα επενδύσουν πολλά σε ένα ακίνητο υπό επιτήρηση, με μια σειρά όρους. Ναι μεν η σύμβαση θα είναι διάρκειας 25 χρόνων και για τα πρώτα 5 χρόνια ο μισθωτής θα καταβάλλει μόνο το ποσό των 6.000 ευρώ για αυτό το φιλέτο, αλλά οφείλει να αναστηλώσει εκ βάθρων το ακίνητο και αφού το συνεφέρει να το λειτουργήσει ως εστιατόριο που θα μπορεί να παίζει μουσική μέχρι τις 12 το βράδυ για να μην ανησυχεί το νοσοκομείο και το γηροκομείο, ενώ παραλλήλως θα λειτουργεί τουριστικό περίπτερο, εκθετήριο Καβαλιώτικων προϊόντων και θα υποχρεούται να επιβλέπει με δικά του έξοδα το τμήμα της αρχαίας Εγνατία Οδού, που βρίσκεται μπροστά από το ακίνητο.



Μα στο μεταξύ, το θέαμα του εγκαταλελειμμένου «Διόνυσου» στη δυτική είσοδο της Καβάλας είναι πραγματικά απαράδεκτο. Αντί ετούτο το μοναδικό μπαλκόνι να συγκαταλέγεται μεταξύ των σημείων που θα μαγνητίζουν τους επισκέπτες της πόλης είναι μια εικόνα άθλια που τη δυσφημεί. Οι διαπιστώσεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Ο δήμος οφείλει να προχωρήσει τη δημοπρασία αναζητώντας υποψήφιο επενδυτή. Εάν τυχόν η προσπάθεια δεν ευοδωθεί, οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης με ιδιώτη. Ούτε αυτή η επιλογή είναι εύκολη.



Αλλά τώρα που ανακινείται το θέμα αναστήλωσης και επαναλειτουργίας του «Διόνυσου» ο δήμος οφείλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες. Η μουτζούρα πρέπει να φύγει από τον καθρέφτη της Καβάλας σε κάθε περίπτωση. Του χρόνου κλείνουν 20 χρόνια από την πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου του 1994.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου