Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το παιχνίδι της "Ενεργειακής"


Η παρελκυστική πολιτική της «Ενεργειακής Αιγαίου» στο ζήτημα της αποπληρωμής των χρεών ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ προς τους εργαζόμενους της Καβάλα Oil και την τοπική αγορά ήταν χθες το ζήτημα της συζήτησης μεταξύ των θαμώνων του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα».



ΝΙΚΟΣ: Όποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις της «Ενεργειακής» και τον ρόλο της δεν έχει παρά να παρακολουθήσει το κρυφτούλι της στις δικαστικές αίθουσες για το χρέος προς την τοπική αγορά. Θα το πω με μια κουβέντα: Δεν έχουν τον Θεό τους.



ΑΝΝΑ: Γιατί έχουν τον Θεό τους οι εργαζόμενοι που έχουν μπλοκάρει το πετρέλαιο και δεν αφήνουν στην ιδιοκτήτρια εταιρία να το διαχειριστεί; Πού ακούστηκε αυτό;



ΝΙΚΟΣ: Πουθενά, αλλά αυτό το σχήμα Ενεργειακής και εργαζομένων στην Καβάλα Oil είναι ούτως ή άλλως ασυνήθιστο. Αλλά εν τέλει το θέμα είναι απλό. Οι εργαζόμενοι δεν αρνούνται γενικώς και αορίστως την πώληση του φορτίου. Λένε πως επιβάλλεται να δοθεί για την αποπληρωμή των χρεών που έχουν συσσωρευτεί στην Καβάλα. Ποιο είναι αλήθεια το πρόβλημα της Ενεργειακής;



ΜΑΝΩΛΗΣ: Το πρόβλημα είναι ότι η Ενεργειακή έπαιξε παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων, αλλά και του κοινοβουλίου και τώρα προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη της. Ουσιαστικά ο Ρήγας έβαλε τη σφραγίδα του και πέραν τούτου ουδέν και βρέθηκε δικαιούχος της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της περιοχής για τα επόμενα 25 χρόνια. Δεν είναι λίγο.



ΝΙΚΟΣ: Καθόλου λίγο. Η δε παρελκυστική πολιτική του στο ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλών προς τους εργαζόμενους και την τοπική αγορά πρέπει να αφυπνίσει τους πάντες. Ακόμα και όσους έχουν λόγους να μην αισθάνονται φυσικοί σύμμαχοι των εργαζομένων στην Καβάλα Oil.



ΜΑΡΙΑ: Αν οι προθέσεις της Ενεργειακής ήταν καλές και αγαθές δεν θα είχε κανένα πρόβλημα με τη δέσμευση του φορτίου. Θα μπορούσε με μια εντυπωσιακή κίνηση να λήξει το ζήτημα αποδεχόμενη τη δέσμευση ετούτη. Δεν το κάνει γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της.



ΜΑΝΩΛΗΣ: Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άφραγκοι και χρωστούν και της Μιχαλούς. Ό,τι τους απόμεινε για να τους ξελασπώσει είναι τα κοιτάσματα της περιοχής. Αδιαφορούν για την Καβάλα Oil. Να πουλήσουν θέλουν και να φύγουν, απλά διεκδικούν την καλύτερη δυνατή τιμή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου