Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο Τράγκας και οι φασίστες


Η αγανάκτηση για το αφιέρωμα του Τράγκα στη Χρυσή Αυγή στο Σκάι αντιμετωπίστηκε με διάθεση ειρωνική από τους θαμώνες του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα», που δεν περίμεναν την εκπομπή αυτή για να κατατάξουν τον Τράγκα. Αντιλαμβάνονταν τον κίνδυνο όταν έκανε live την κηδεία του Γ. Παπανδρέου, καθώς και όταν έβριζε χυδαία τη Μέρκελ. Ο καφετζής έψησε τα κατά κανόνα σκέτα καφεδάκια και η συζήτηση αρχίνησε:



ΝΙΚΟΣ: Συντάσσομαι με όσους αισθάνονται την ανάγκη να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη εκπομπή του «αντιμνημονιακού» τηλεαστέρα. Όσοι όμως περίμεναν τη συγκεκριμένη εκπομπή για να αντιληφθούν τους κινδύνους που συνεπάγεται η αλήτικη «δημοσιογραφία» τύπου Τράγκα έχουν μάλλον καθυστερήσει ανεπίτρεπτα.



ΕΦΗ: Ο λόγος του Τράγκα ρέπει προς τον φασισμό ακόμα και όταν μιλάει για τραγούδι ή για τον καιρό. Αν και όσοι μέσα σε τούτη την παραζάλη τον θεωρούσαν «αντιμνημονιακό» δεν έσφαλαν. Άλλωστε, αναφανδόν κατά του μνημονίου έχει ταχθεί και η «Χρυσή Αυγή».



ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Επιτέλους, αυτός ο επικίνδυνα ανόητος διαχωρισμός της ελληνικής κοινωνίας μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» ας πάψει. Το «όχι» στο μνημόνιο του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής δεν αθροίζεται. Ούτε η κατάταξη της ΔΗΜΑΡ στις δυνάμεις του μνημονίου λόγω της συμμετοχής στην κυβέρνηση έχει λογική.



ΝΙΚΟΣ: Αυτό που χρειάζεται κατεπειγόντως είναι η σύμπηξη ενός μεγάλου αντιφασιστικού μετώπου, που παράλληλα με την κρίση να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ανόδου του φασισμού.



ΣΟΦΙΑ: Αθωώστε τώρα τον ρόλο της Μέρκελ και τις πράξεις της ΔΗΜΑΡ με αφορμή αυτή την εκπομπή. Πράγματι, η άνοδος του φασισμού απαιτεί επαγρύπνηση, αλλά αντιλαμβάνομαι και όσους λένε πως το πρόβλημα είναι η ασκούμενη πολιτική, που άλλωστε έχει δημιουργήσει τις συνθήκες ανόδου της Χρυσής Αυγής.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Πράγματι, στον ρυθμό της πολιτικής της Μέρκελ χορεύουμε, αλλά επιβάλλεται να αντιληφθούμε ότι η απάντηση δεν βρίσκεται στις κραυγές και τον λαϊκισμό. Τουναντίον αυτή η αγανάκτηση γίνεται καλός αγωγός για την άνοδο των Χρυσαύγουλων και των παραφυάδων τους.



ΝΙΚΟΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι ο δικαίως οργισμένος πολίτης θέλει να ακούσει βρισιές και όχι ήρεμες διαπιστώσεις. Γι αυτό είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός μετώπου λογικής. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο φασισμός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου