Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τηλεοπτική ξεφτίλα και θείος Νώντας


Ένα βίντεο εορταστικό από παλιά καλή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης με τον Δημήτρη Πουλικάκο με φράκο και παπιγιόν να «τα σπάει» στο «Υπάρχω», πού ανέβασε ο δικός μας Άγγελος Καλόγρηας στο facebook ήταν το θέμα της συζήτησης μεταξύ των θαμώνων του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα», που ετοιμάζονται από τώρα για τη συναυλία του «θείου Νώντα» στη «Μυροβόλο» στις 26 Μαρτίου.



ΑΓΓΕΛΟΣ: Πουλίκας με φράκο και παπιγιόν στον ρόλο ενός βολεμένου δικηγόρου, που τραγουδά πια μόνο με φίλους για να αντιμετωπίσει την ανία και ο Βαλαβανίδης να παίζει χαρτιά και να δυσανασχετεί με το ροκαμπίλι που του χαλάει το πάρτι. Μεγάλες στιγμές.



ΘΑΛΕΙΑ: Πάντως εγώ ετοιμάζομαι από τώρα για τη συναυλία του μεγάλου «θείου Νώντα» και θέλω να πει και το «Υπάρχω». Φοβερή εκτέλεση.



ΝΙΚΟΣ: Καλός ο Πουλικάκος, μου αρέσει πολύ ο τρόπος που ερμηνεύει το «Υπάρχω» και όρκο δεν μπορώ να πάρω λόγω δουλειάς, αλλά θα επιδιώξω να έρθω στη «Μυροβόλο». Αλλά εμένα δεν με τρέλανε μόνο η ανάρτηση του Άγγελου, αλλά και η σκηνή από τους «Αυθαίρετους» ένα από τα πρώτα σήριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης.



ΜΑΡΙΑ: Τότε που δεν σέρβιραν μόνο σκουπίδια και τουρκικά υποπροϊόντα της πλάκας. Τότε που η ελληνική τηλεόραση είχε χώρο και για τον Πουλικάκο και για τον Βαλαβανίδη, αυτή τη φοβερή μορφή.



ΘΟΔΩΡΟΣ: Δεν ήταν μόνο «Οι Αυθαίρετοι». Ήταν «Οι απαράδεκτοι», «Οι τρεις χάριτες», η «Ντόλτσε βίτα», οι «Δυο Ξένοι», οι «Φρουροί της Αχαϊας», τα «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», το «Λόγω Τιμής» και άλλες πολλές σειρές που τώρα μου διαφεύγουν.



ΑΓΓΕΛΟΣ: Υπάρχει πάντα η παγίδα της νοσταλγίας, που ούτως ή άλλως στήνει ο χρόνος. Στο πέρασμά του δεν θυμάσαι τα σκουπίδια, αλλά μόνο τα καλά, που με τα χρόνια εξιδανικεύονται.



ΘΑΛΕΙΑ: Έτσι είναι, μόνο που τότε γίνονταν και σημαντικές παραγωγές. «Οι Αυθαίρετοι» δεν ήταν κάποιο αριστούργημα, αλλά υπήρχε και σενάριο και σκηνοθεσία και το δίδυμο Βαλαβανίδη-Πουλικάκου.



ΝΙΚΟΣ: Τώρα υπάρχει ο Σουλεϊμάν, η Σιλά, η Σεχραζάτ, ο Μπουλούτ και δεν συμμαζεύεται. Με άλλα λόγια φτήνια και ξεφτίλα. Η εικόνα της ελληνικής τηλεόρασης μοιάζει με αντικατοπτρισμό της χρεωκοπίας της χώρας σε επίπεδο πολιτικής και κοινωνίας. Είναι το κατακάθι που μας τρίβουν στη μούρη.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου