Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γκαζάκια και εισαγγελέας


Το διπλό τυφλό χτύπημα με τα γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και στην είσοδο του εντευκτηρίου της «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας» ήταν χθες το θέμα συζήτησης των θαμώνων του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα».

ΑΝΤΩΝΗΣ: Ωραία ενέργεια. «Αγωνιστική». Κατάφεραν να βάλουν στον ρόλο του θύματος τους θύτες της «Χρυσής Αυγής» και της «Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών». Ε, λοιπόν όχι. Η βία της ακροδεξιάς δεν αντιμετωπίζεται με βία.

ΟΛΓΑ: Όταν αντιμετωπίζεται με βία τότε είναι που δικαιώνεται πανηγυρικά. Το πρόβλημα της ανόδου της ακροδεξιάς αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα στο φως της μέρας και όχι με γκαζάκια ξημερώματα στις εισόδους πολυκατοικιών.

ΜΑΝΟΣ: Υπερβάλλετε. Ούτε εγώ συμφωνώ με τέτοιες τακτικές αλλά δεν έγινε πια και τίποτα φοβερό. Δυο γκαζάκια έβαλαν στη μια πόρτα και άλλα δυο στην άλλη, που δεν υπήρχε περίπτωση να προκαλέσουν ιδιαίτερες ζημιές. Φασαρία έγινε και καψαλίστηκαν δυο πόρτες. Αυτό ήταν όλο.

ΝΙΚΟΣ: Σημασία έχει η πράξη. Η κίνηση. Τι κι αν πράγματι και στις δυο περιπτώσεις δεν συνέτρεχε ουσιαστικός κίνδυνος; Η επίθεση είναι επίθεση και μάλιστα τυφλή. Στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής». Στην είσοδο του εντευκτηρίου της «Πατριωτικής Κίνησης».

ΣΟΦΙΑ: Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν τον λόγο στους ακροδεξιούς.

ΝΙΚΟΣ: Αυτό έκαναν και η «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών» το εκμεταλλεύτηκε για να δείξει «χαρακτήρα».

ΜΑΝΟΣ: Τι εννοείς;

ΝΙΚΟΣ: Εννοώ ότι επιβάλλεται να επέμβει άμεσα εισαγγελέας. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται και φυσικά όσοι έβαλαν τα γκαζάκια είναι υπόλογοι για την πράξη τους. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί τις απειλές που εκτοξεύει στην ανακοίνωσή της η «Πατριωτική Κίνηση».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Ακούς εκεί, «καλά θα κάνουν να προσέχουν διότι στα πλαίσια, της μέσω των πολεμικών τεχνών, νόμιμης αυτοάμυνας, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα για τη σωματική τους ακεραιότητα και εν γένει την κλινική κατάσταση που θα παρουσιάζουν μετά από κάποια νέα προσπάθεια κατά των γραφείων μας, ή των μελών μας»; Δεν πρόκειται για δήλωση εν βρασμώ ψυχής, αλλά για ανακοίνωση με κρύο αίμα.

ΜΑΝΟΣ: Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη, που δεν επενέβη ούτε στην εκκαθάριση της πλατείας από τους γύφτους, ούτε στις απειλές κατά των διερχόμενων πούλμαν με Τούρκους τουρίστες. Είναι καιρός να κληθούν αυτοί οι «παλληκαράδες» να δώσουν εξηγήσεις.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου