Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Φτηνιάρικη παράσταση


Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της «Ενεργειακής Αιγαίου» Μαθιού Ρήγα χθες στο Λούσυ έδωσε την αφορμή για τη συζήτηση μεταξύ των θαμώνων του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα».

ΝΙΚΟΣ: Το πρώτο που με εκνεύρισε ήταν η απαράδεκτη παράσταση που δόθηκε με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αν και ήταν γνωστό ότι ουδέν θα συμβεί. Και όμως μαζεύτηκαν ένα σωρό αστυνομικοί, άλλοι τόσοι σεκιουριτάδες και μπράβοι και οι εκπρόσωποι του Τύπου δήλωναν την παρουσία τους και κατόπιν γίνονταν –τάχατες- αποδεκτοί για να βρει ο Ρήγας και να πει πως λυπάται που κατέφυγε σε τέτοια μέτρα επειδή φοβάται για τη ζωή του και την ασφάλεια του ξενοδοχείου.

ΝΤΙΝΑ: Εντελώς φτηνιάρικη η παράσταση. Σε βαθμό εξοργιστικό. Τόσο εξοργιστικό όσο και το «ευχαριστώ» στους βουλευτές που τόλμησαν να υπερψηφίσουν τη σύμβαση.

ΧΑΡΗΣ: Φτήνια δεν λέω, κακοπαιγμένη παράσταση, αλλά τις λαβές τις έδωσε ο Παππάς. Αυτός με την ιδιότητα του προέδρου της Καβάλα Oil βγήκε και απείλησε επανειλημμένα άλλοτε με σφαλιάρες και άλλοτε με κλωτσιές. Αυτό το «συνδικαλιστικό δόγμα» εφαρμόστηκε και όταν οι εργαζόμενοι τα έσπασαν στο «Ωκεανίς» την 1η Μαρτίου.

ΝΙΚΟΣ: Επί της ουσίας, σας έπεισε; Τη μια υποστήριζε ότι αυτά τα 5 χρόνια έχει κάνει επενδύσεις της τάξης των 184 εκατομμυρίων ευρώ και την άλλη πως θα ήταν αφελής αν επένδυε σε μια εταιρεία όταν οι άδειες εκμετάλλευσης έληγαν τον Μάιο του 2013. Πότε έλεγε αλήθεια και πότε ψέματα;

ΝΤΙΝΑ: Εμένα δεν με έπεισε λεπτό. Άλλωστε, την ώρα που έδινε τη συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil Κώστας Παπακωνσταντίνου καθόταν για πολλοστή φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για οφειλές της εταιρείας στο δημόσιο το 2011. Κρατάει καιρό αυτή η σχέση και αυτά τα προβλήματα.

ΜΑΝΟΣ: Πάντως, η υπόθεση και φαίνεται και είναι μπερδεμένη. Δεν μπορώ να καταλήξω αν ο Ρήγας εννοούσε ότι θα μείνει στην Καβάλα για να επενδύσει ή στοχεύει να πουλήσει ακριβά τα δικαιώματα άντλησης πετρελαίου. Εγώ ένα κρατάω. Τον υπολογισμό του ότι υπάρχουν άλλα 19 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου προς άντληση.

ΝΙΚΟΣ: Πράγματι. Οι προοπτικές είναι όντως μεγάλες. Μένει να μάθουμε με ποιο σχήμα θα γίνουν πράξη.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου