Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο όχλος θέλει αίμα


Η ικανοποίηση για την καταδίκη του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων ενός μαγαζιού ενόχλησε ιδιαίτερα τους θαμώνες του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα», που είναι μερακλήδες στον καφέ και τα ποτά, αλλά εντελώς αλλεργικοί στις τάσεις ανθρωποφαγίας, που εσχάτως κυριαρχούν.



ΝΙΚΟΣ: Ο κανιβαλισμός τείνει να γίνει κανόνας. Ο όχλος θέλει αίμα. Θέλει γκιλοτίνες και κεφάλια κομμένα να κατρακυλούν από τα κρεματόρια. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος στοιχειωδώς λογικός να μην αντιδράσει σε τούτο τον παραλογισμό.



ΜΑΡΙΑ: Τα σχόλια μνησικακίας στον απόηχο της καταδίκης του Σιμιτσή έχουν πραγματικά ξεπεράσει κάθε όριο. Πες ό,τι θες εναντίον του, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιχαίρεις επειδή έκανε αυτό που όφειλε να κάνει ως δήμαρχος.



ΕΙΡΗΝΗ: Δηλαδή για να καταλάβω, ως δήμαρχος δεν οφείλει να φροντίζει για την τήρηση των νόμων; Δεν οφείλει να δείχνει ενδιαφέρον ακόμα και για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, που δεν έχουν αφήσει πιθαμή ελεύθερου χώρους για τους πεζούς;



ΜΑΡΙΑ: Δεν είπα αυτό. Λέω ότι εάν εφαρμόζονταν αυστηρά οι νόμοι που αφορούν τη λειτουργία των καφέ σε τούτη τη χώρα, τότε οι δήμαρχοι δεν θα έπρεπε να αφήσουν ανοιχτό ούτε ένα μαγαζί. Εν προκειμένω, ο Σιμιτσής έπραξε το στοιχειώδες. Δεν εφάρμοσε άτεγκτα τον νόμο, όχι για να βάλει πλάτη στον επαγγελματία, αλλά στο πλαίσιο της εφαρμογής του πνεύματος του νόμου.



ΝΙΚΟΣ: Γι αυτό και με θυμώνει ετούτο το περίσσευμα μνησικακίας. Οι περισσότεροι χάρηκαν απλώς και μόνο διότι καταδικάστηκε ο δήμαρχος. Στο πρόσωπό του θεωρούν ότι καταδικάστηκε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.



ΣΤΑΥΡΟΣ: Συνέβη και στην περίπτωση του Κατίδη με αυτούς που δεν ζητούσαν την παραδειγματική του τιμωρία, αλλά την εξόντωσή του. Συνέβη με τη χαρά πολλών με τη σύλληψη του Κιμούλη. Είπαμε, ο όχλος ζητά κεφάλια και τα ζητά στο πιάτο.



ΝΙΚΟΣ: Γι αυτό και χρειάζεται ένα μέτωπο λογικής διακομματικό. Ας κρατήσουμε τις απόψεις μας και τις διαφορές μας, αλλά ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας μάθουμε τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση. Και για να μη μιλάμε θεωρητικά, εγώ περιμένω από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δηλώσεις υπέρ του Σιμιτσή για ετούτη την πολύ συγκεκριμένη άδικη καταδίκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου