Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η εξόντωση του Κατίδη


Μέσα στον χαλασμό για τον φασιστικό χαιρετισμό του Κατίδη, τη χρεωκοπία της Κύπρου και τον εθισμό των μεν και των δε της βαθύτατα διχασμένης ελληνικής κοινωνίας που διψά για θύματα στον πάγκο του χασάπη, οι θαμώνες του ψηφιακού καφενείου «Η Καβάλλα» προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ο καφετζής σέρβιρε νηστήσιμα.

ΝΙΚΟΣ: Ο φασιστικός χαιρετισμός του Κατίδη ήταν πρόκληση ολκής, που δεν θα ήταν δυνατόν, ούτε έπρεπε, να περάσει στο ντούκου. Άλλο πράγμα όμως είναι η αυστηρή τιμωρία προς γνώση και συμμόρφωση και άλλο η εξόντωση ενός βλάκα νεαρού, που δεν ξέρει τι του γίνεται.

ΣΜΑΡΩ: Δεν καταλαβαίνω τις ευαισθησίες σου. Καλά να πάθει. Να σταλεί ένα μήνυμα σε όλα τα φασιστοειδή ότι πλέον η ανοχή σε τέτοια περιστατικά θα είναι μηδενική. Η δημοκρατία οφείλει να προστατεύεται.

ΝΙΚΟΣ: Να προστατεύεται, αλλά όχι να εκδικείται. Να τιμωρεί, αλλά όχι να εξοντώνει. Στην περίπτωση του Κατίδη δεν τιμωρήθηκε η πρόκληση. Ένας νεαρός, που άλλο δεν έμαθε από το να κλωτσάει μια μπάλα δόθηκε βορά στο αγριεμένο πλήθος. Με τους ίδιους εν τέλει όρους με τους οποίους αντιμετωπίστηκε για παράδειγμα η Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ για το βιβλίο της ιστορίας και ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ για τη σειρά «1821».

ΠΕΤΡΟΣ: Σιγά την εξόντωση. Μετά τον θόρυβο εναντίον τους και οι δυο έγιναν βουλευτές.

ΝΙΚΟΣ: Μιλώ για την αγριότητα των κοινωνικών δικτύων, των social media όπως τα λέμε στο χωριό μου. Έπρεπε να δείτε εκεί πώς ξεσκίστηκε ο Κατίδης και μάλιστα στο όνομα της προόδου. Ανάλογες επιθέσεις δέχθηκαν και δέχονται ακόμα οι Ρεπούση και Τατσόπουλος.

ΜΑΡΙΑ: Υπάρχει περίσσευμα μίσους και οργής για όλο αυτό που μας συμβαίνει. Το ζητούμενο δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης αλλά να χυθεί αίμα στην αρένα. Είτε αυτό είναι της Ρεπούση, που σταυρώνεται διαρκώς από ανθρώπους που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν εκείνο το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, είτε πρόκειται για τον Κατίδη.

ΠΕΤΡΟΣ: Παρεμπιπτόντως, βολικό θύμα ο νεαρός βλάξ. Δια της εξόντωσής του ως ποδοσφαιριστή λυτρώνεται ως δια μαγείας το ελληνικό ποδόσφαιρο από όλα τα φασιστοειδή που κυριαρχούν στους περισσότερους πυρήνες οργανωμένων οπαδών.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου