Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η γέννα μετατέθηκε μια εβδομάδα

Όλα μοιάζουν και είναι πιθανά την επόμενη Κυριακή και στην περιφέρεια και στους τρεις από τους τέσσερις δήμους του νομού Καβάλας. Μέχρι να ξεκαθαρίσει κάπως το σκηνικό τις επόμενες μέρες, εάν τούτο συμβεί, μπορούν να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Καταρχήν στην περιφέρεια, η αναμέτρηση πήρε αυτό το δραματικό χαρακτήρα εξαιτίας της κάκιστης επίδοσης της παράταξης που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στο νομό Καβάλας. Η επιλογή του Λάκη Γρανά δεν πέρασε στον κόσμο και τούτο δεν είναι μόνο δική του ευθύνη. Μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαραίνει όσους "ινστρούκτορες" καθυστερούσαν να επιλέξουν τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες της παράταξης "Κοινωνική Συμμαχία" στερώντας τους πολύτιμο χρόνο στην τελική ευθεία προς την κάλπη. Μέχρι να επιλεγεί ο κ. Γρανάς, ο Ανδρέας Μπαλίκας είχε ήδη "οργώσει" το νομό και το πλεονέκτημα που απέκτησε διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Στο δήμο Καβάλας δεν χωρούν προγνωστικά ενόψει της δεύτερης Κυριακής. Η λογική των "συγγενών χώρων" και των "προοδευτικών δυνάμεων" έχει με τον καιρό ξεφτίσει και πια οι δυο μονομάχοι του δεύτερου γύρου θα αποταθούν επί ίσοις όροις στο εκλογικό Σώμα, διεκδικώντας την εκλογή τους. Βεβαίως και στον έναν ή στον άλλο βαθμό υπάρχουν όμοροι χώροι, προνομιακοί και στον κ. Σιμιτσή και στον κ. Καλλιοντζή. Αλλά από την άλλη, ουδείς μπορεί να θεωρείται δεδομένος. Οι ψηφοφόροι που έκαναν την επιλογή τους την πρώτη Κυριακή δεν είναι πρόβατα που μπορούν να οδηγηθούν στο ένα ή στο άλλο μαντρί μέσα σε μια εβδομάδα. Κοντολογίς, οι Κ. Σιμιτσής και Θ. Καλλιοντζής ξεκινούν έναν αγώνα να πείσουν όσους ψήφισαν και όσους δεν ψήφισαν να επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο Καβάλας.

Ούτε στο δήμο Παγγαίου χωρούν προγνωστικά. Ο Βασίλης Ξουλόγης τα πήγε περίφημα την πρώτη Κυριακή στη σώμα με σώμα μάχη του με τον Γιάννη Φιλόσογλου και πια όλα παίζονται στην κόψη του ξυραφιού. Μεγάλος χαμένος στην αναμέτρηση του Παγγαίου ήταν αναμφισβήτητα ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης, που έχασε ακόμα και εντός έδρας, στο δήμο όπου ήταν δήμαρχος τα τελευταία 8 χρόνια.

Στη Θάσο φαίνεται ότι ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ μπορεί να πάρει τη νίκη, εκμεταλλευόμενος το αίτημα αλλαγής στο δημαρχιακό θώκο, αλλά από την άλλη ο Λευτέρης Μερέσης αποδείχθηκε για πολλοστή φορά χαλκέντερος, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτιά κόντρα σε όλους.

Εν κατακλείδι, οι κάλπες παρέμειναν γκαστρωμένες. Η γέννα μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου