Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συλλάβετε τους κουμπουροφόρους


Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν κατά τα επεισόδια έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας της Περιφέρειας, υποχρεώνουν την επίσημη Πολιτεία να αντιδράσει. Να αφοπλίσει άμεσα τους κουμπουροφόρους που έχουν πυκνώσει επικίνδυνα και στοχεύουν στην καρδιά της δημοκρατίας. Όσοι δε, αριστεροί και δεξιοί, Παοκτσήδες και Ολυμπιακοί, ρομαντικοί ή απλώς τρελαμένοι, επιμένουν να πιπιλίζουν την εξαιρετικά επικίνδυνη ανοησία ότι αυτό που ζούμε δεν είναι δημοκρατία είναι καιρός να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία μας μπορεί να νοσεί, να αιμορραγεί καθημερινά λόγω διαφθοράς, να αδυνατεί να προσφέρει ακόμα και τις στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές, αλλά είναι δημοκρατία. Τούτο σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν όσο αιρετικές απόψεις επιθυμούν. Να διαδηλώνουν είτε διεκδικώντας το δικαίωμα στη δωρεάν Παιδεία και Υγεία, που στις μέρες αμφισβητείται, είτε διαμαρτυρόμενοι που ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Παρανέστι της Δράμας έγινε εν μία νυκτί Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών. Το δικαίωμά τους αυτό μπορεί να χωρά ακόμα και επεισοδιακές συγκρούσεις με τις αστυνομικές αρχές.

Αλλά ίσαμε εκεί. Οι κουμπουροφόροι, που πυροβόλησαν χθες ξεπέρασαν τα εσκαμμένα. Αν και πυροβόλησαν στον αέρα στόχευσαν ευθέως κατά της δημοκρατίας. Έστειλαν μήνυμα σαφές. Είναι εδώ και είναι οπλισμένοι. Χθες πυροβόλησαν στον αέρα, αύριο θα φροντίσουν να μην ξαστοχήσουν. Μόνο, που στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές, που έχουν καθήκον να προστατεύουν τη δημοκρατία από εγκληματικά στοιχεία που την απειλούν, οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους. Στην επίσημη ανακοίνωση ονοματίζεται η «Πατριωτική Κίνηση», στην οποία ανήκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι διαδηλωτές, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Άρα, τούτο σημαίνει ότι οι κουμπουροφόροι μπορεί να ανήκουν ή να μην ανήκουν στις τάξεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Αλλά η αστυνομία οφείλει να το ερευνήσει. Να αναζητήσει ποιοι ήταν αυτοί που έφεραν οπλισμό και πυροβόλησαν διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Παρανέστι. Ποιοι σηκώνοντας τα κουμπούρια αμφισβήτησαν δια των όπλων το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να ασκεί τα καθήκοντά της, κάνοντας ενδεχομένως λάθη τραγικά. Λάθη για τα οποία θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ή λάθη που θα της στοιχίσουν στις επόμενες εκλογές. Λάθη, που στη δημοκρατία τιμωρούνται δια της ψήφου και όχι με τα κουμπούρια.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου