Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ξυπόλυτη σημαιοφόρος


Ζούμε στη χώρα που ο γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Θεμάτων του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Γεωργακόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση για την ξυπόλυτη σημαιοφόρο. Όσοι τυχόν δεν έτυχε να μάθετε το περιεχόμενό της μην ανησυχείτε: Ο κ. γενικός το ξεκαθάρισε. Η μαθήτρια δεν ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα παρελαύνοντας ξυπόλυτη. Της βγήκε η γόβα «ακριβώς στο ύψος του πάρκινγκ της Βουλής» –δώστε βάση στο «ακριβώς» γιατί όλα έχουν σημασία όταν γράφεται ιστορία- έχασε το βήμα της και «αντί να σταματήσει και να προκαλέσει σύγχυση, τόσο στη διμοιρία της από τις σημαίες, όσο και στις ακολουθούμενες διμοιρίες αγοριών και κοριτσιών του Λυκείου της, με πολύ έξυπνο τρόπο, έβγαλε ταυτόχρονα άμεσα και το άλλο παπούτσι της και πλέον ξυπόλυτη συνέχισε να παρελαύνει».

Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι η ευαισθησία του κ. γενικού και η άμεση ανταπόκρισή του στην αγωνία των Ελλήνων όπου γης για την ξυπόλυτη σημαιοφόρο. Ο κ. Γεωργακόπουλος, αντιλαμβανόμενος ότι διακυβεύεται το φρόνημα των Ελλήνων σε τούτη την κρίσιμη καμπή της ιστορίας έσπευσε να λύσει άμεσα απορίες και παρεξηγήσεις. Μα και να ηρεμήσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που στο μεταξύ είχαν αναπαράγει εις την «ν» τη φωτογραφία της ξυπόλυτης σημαιοφόρου σχολιάζοντας τον αντιστασιακό χαρακτήρα της πράξης. Το δεύτερο είναι το επίπεδο της μαθήτριας, που απέδειξε ότι επαξίως κράδαινε τη σημαία. Ο κ. Γεωργακόπουλος επισημαίνει για όσους τυχόν δεν το αντιλήφθηκαν ότι η ξυπόλυτη σημαιοφόρος πέταξε τις γόβες της «με πολύ έξυπνο τρόπο» και συνέχισε να παρελαύνει. Με άλλα λόγια, σε πλήρη εναρμόνιση με το πνεύμα των σχολίων που ακούγονται κατά την αναμετάδοση και την περιγραφή των μαθητικών παρελάσεων, ετούτη η χώρα δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά μόνο για την κορμοστασιά αγοριών και κοριτσιών που παρελαύνουν, τρομοκρατώντας τους οχτρούς του ανάδελφου έθνους μας. Ας ξέρουν στο εξής ότι μεταξύ των μαθητριών υπάρχουν κορίτσια-σημαιοφόροι που μπορούν με έξυπνο τρόπο να πετούν τις γόβες τους και να συνεχίζουν την παρέλαση.

Δεν είναι λίγο. Αυτά τα κορίτσια θα γίνουν αύριο οι νέες Κιουρί, που θα συμβάλλουν με τις γνώσεις, το μεσογειακό ταμπεραμέντο και τη σπιρτάδα της σκέψης τους στη δόξα της χώρας και την πρόοδο της ανθρωπότητας με τρόπο ανάλογο της εξυπνάδας με την οποία απαλλάχτηκαν από τις γόβες συνεχίζοντας την πορεία τους. Όσο για την άρνηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου να σχολιάσει το περιστατικό όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει. Δεν υποκρύπτει δυσφορία, ούτε είναι συνέπεια κάποιας ενδοκυβερνητικής κρίσης που ξέσπασε λόγω της ξυπολυσιάς της σημαιοφόρου. Απλώς καλύφθηκε από τον κ. γενικό.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου