Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τρεις κηδείες από το τουρλουμπούκι του ΣΥΡΙΖΑ

- Είδες τελικά πόσο απλά μπορεί να λυθεί ένα οξύτατο πρόβλημα όπως αυτό της μαζικής εισδοχής μεταναστών από τρίτες χώρες σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που απλά αδυνατεί να αντέξει το βάρος;

- Δηλαδή;

- Αρκεί να βρεθεί ένα παλιό νεοκλασσικό αρχοντόσπιτο και η διάθεση των ιδιοκτήτων του να βοηθήσουν τον πλησίον.

- Καλό το αστείο, αλλά η κατάσταση παραείναι σοβαρή για να συνεχίσουμε την πλάκα. Αυτό που έγινε στην περίπτωση της εγκατάστασης μεταναστών στην παλιά Νομική εμπεριείχε δυο εγκληματικά λάθη και μια πολιτική αυτοχειρία.

- Όπως λέμε δυο γάμους και μια κηδεία;

- Όπως λέμε τρεις κηδείες. Τρία λάθη εγκληματικά με έναν κοινό παρονομαστή. Την απελπισμένη αριστερά, που κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει και τον τελευταίο Έλληνα ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την πραγματικότητα.

- Και συ τέκνον Βρούτε; Κι εσύ πυροβολείς κατά βούληση εναντίον αυτών που έστω καθ’ υπερβολήν ανέδειξαν με τούτη την πράξη το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα, που επιτέλους οφείλει να δει κατάματα και η ελληνική κοινωνία και η παγκόσμια κοινότητα;

- Καλές οι προθέσεις, αλλά είναι και το ρητό για το δρόμο προς την κόλαση που ναι γεμάτος από δαύτες. Αυτό που έγινε με την κατάληψη της παλιάς Νομικής από μετανάστες ήταν λάθος ασυγχώρητο, χαρακτηριστικό του πολιτικού αδιεξόδου όσων το διέπραξαν και όσων το ανέχτηκαν.

- Γιατί;

- Μα γιατί πρώτον με τούτη την ενέργεια ενεργοποιήθηκαν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας κατά των μεταναστών, που εδράζονται σε ένα απολύτως ρεαλιστικό υπόβαθρο. Το πρόβλημα των απελπισμένων του τρίτου κόσμου δεν είναι δυνατόν να το αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα. Ούτε είναι σωστό, ούτε μπορεί να συμβεί. Ετσι, με αυτή την ενέργεια προσέφεραν άριστες υπηρεσίες στον ΛΑΟΣ και σε υστερικές φωνές τύπου Αδωνη. Κατά δεύτερον, έθεσαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο θέμα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Κατά τρίτον, ανέδειξαν ότι αυτό το τουρλουμπούκι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον.

- Ναι, αλλά στον Συνασπισμό το κατάλαβαν και έκαναν στροφή 180 μοιρών.

- Το κατάλαβαν αργά. Η ζημιά είχε ήδη γίνει. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίο. Ήταν η φυσική κατάληξη μιας Αριστεράς που επιμένει να κυνηγάει την ουρά της.

- Ρε λες να το κάνουν επίτηδες για να πριμοδοτήσουν τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη;

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου