Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι Καβαλιώτες βουλευτές


Μην παρεξηγείτε τους Καβαλιώτες βουλευτές. Έχουν πλήρη επίγνωση και των ευθυνών τους και των ευθυνών του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Γνωρίζουν ότι το εργοστάσιο της ΒΦΛ πουλήθηκε νύχτα το 2009 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας εν μέσω προεκλογικής περιόδου στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που ως γνήσιο τέκνο του επιχειρείν τελευταίας εσοδείας είχε φροντίσει να έχει άκρες και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία. Αντιλαμβάνονται το μέγεθος των ευθυνών τους σε περίπτωση που τελικά η ΔΕΠΑ κλείσει οριστικά τις βάνες που σήμερα δίνουν μόνο ένα 5% του απαιτούμενου φυσικού αερίου, ίσαμε να μην κλείσει. Ξέρουν ότι δεν θα χαθούν ούτε μια, ούτε δυο θέσεις εργασίας. Αν συνυπολογίσει κανείς τους 400 μόνιμους, τους 200-250 έκτακτους και τους εργαζόμενους στις μεταφορές και στις άλλες εταιρίες δορυφόρους, μπορεί αύριο να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων γύρω στους 1.200 ανθρώπους.



Οι τέσσερις νεοδημοκράτες βουλευτές της Καβάλας μπορεί να μην ανταλλάσουν καλημέρα μεταξύ τους και ο καθένας να κινείται μονάχος, αλλά δεν το κάνουν από έλλειψη υπευθυνότητας, αλλά στο πλαίσιο ενός καλά ανοργάνωτου σχεδίου. Ιδού: Βγήκε την Παρασκευή ο Παναγιωτόπουλος και έγραψε στο facebook ότι η σημερινή σύσκεψη ορίστηκε κατόπιν ολονύκτιων και ολοήμερων μαραθώνιων διαβουλεύσεων. Λίγη ώρα αργότερα ο Καλαντζής έκανε ρελάνς μιλώντας για καθοριστική παρέμβαση «υψηλά ιστάμενου κυβερνητικού στελέχους», τον οποίο και ευχαρίστησε δημοσίως. Έσπευσε δε να προσθέσει ότι δεν προηγήθηκαν μαραθώνιες διαβουλεύσεις. Όλα έγιναν με μια κίνηση ματ.



Είναι άγνωστο τι έπραξαν οι άλλοι δυο νεοδημοκράτες βουλευτές, οι Πασχαλίδης και Κλειτσιώτης, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν έσπευσαν να συνταχθούν στο πλευρό του ενός ή του άλλου. Οι άνθρωποι έχουν προσωπικότητα, έχουν άποψη πολιτική, οπότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έκαναν του κεφαλιού τους. Άλλη πόρτα θα χτύπησε ο ένας, άλλη ο άλλος. Όχι, δεν πρόκειται για παντελή έλλειψη συντονισμού. Απλώς οι τέσσερις νεοδημοκράτες βουλευτές της Καβάλας συνιστούν ατύπως μια ομάδα με έναν ποδοσφαιριστή, έναν τενίστα, έναν σκακιστή και έναν βολεϋμπολίστα. Δεν έχει σημασία σε ποιο πρωτάθλημα συμμετέχουν. Ό,τι και αν παίζουν, το κάνουν με τρόπο μοναδικό, οπότε ο αιφνιδιασμός του αντιπάλου είναι δεδομένος. Τόσο δεδομένος, όσο και η ήττα.



Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου