Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ίσως να 'ναι κι έτσι

Το ΠΑΣΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο μέχρι να ανακοινώσει τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες. Η καθυστέρηση αυτή στέρησε από τους υποψηφίους συμβούλους και τους επικεφαλής πολύτιμο χρόνο από την παρουσίαση προτάσεων και προγραμμάτων, με στόχο να αποφύγουν να οδηγηθούν σε μια μάχη αμιγώς πολιτική, εισπράττοντας το γενικευμένο θυμό για το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στην αντίπερα όχθη, οι υποψήφιοι της Ν.Δ. κυκλοφορούν με κυριακάτικα χαμόγελα και κάθε μέρα που περνά δείχνουν να πιστεύουν όλο και περισσότερο στη νίκη. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ ακουμπά με σιγουριά στο "μαξιλάρι" των ψήφων της μειονότητας. Η Ν.Δ. φρόντισε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό της τον άλλοτε συνεργαζόμενο με το ΠΑΣΟΚ μειονοτικό Μπουρχάν Μπαράτ και προσδοκά βάσιμα στην προσέλκυση σημαντικής μερίδας μειονοτικών ψηφοφόρων.

Στο νομό Καβάλας ο Ανδρέας Μπαλίκας αλωνίζει ρούγες και χωριά με τον αέρα του ανθρώπου, που ούτως ή άλλως δεν έχει τίποτα να χάσει, ενώ στο ΠΑΣΟΚ αφού προηγουμένως ανήγαγαν σε μείζον θέμα την επιλογή μεταξύ του Αρχέλαου Γρανά και του Κώστα Παπακοσμά, δείχνουν μια χαλαρότητα ανεξήγητη. Μια σιγουριά, που μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη παγίδα στο δρόμο προς τις κάλπες.

- Δεν υπάρχει θέμα, έλεγε προχθές εις εκ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας με έμφαση ότι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. βγάζουν την εικόνα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο διευρυμένης στις εκλογές του 2006.

- Τότε εμείς κατακτούσαμε δι εφόδου υψώματα στα κορφοβούνια, αλλά οι άλλοι αλώνιζαν στον κάμπο και στις πολιτείες, είπε χαρακτηριστικά, θεωρώντας βέβαιο ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ έχει κλειδώσει πιθανότατα από την πρώτη Κυριακή.

Ίσως να είναι κι έτσι. Άλλωστε, τα ποσοστά της Ν.Δ. συνεχίζουν να κυμαίνονται στα επίπεδα του ΦΠΑ, ενώ ο Καρατζαφέρης πλαγιοκοπεί και η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνει τη δημιουργία του νέου κόμματος στις 21 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε χθες, μια βδομάδα μετά το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών. Από την άλλη, οι κάλπες είναι εξ ορισμού γκαστρωμένες και το παιδί αγνώστου πατρός. Η οργή των ανθρώπων, που αισθάνονται ότι έχουν εξαπατηθεί προεκλογικά από τον Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει χείμαρρος, ικανός να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του.

Αν και στη δική μας περιφέρεια είναι αλήθεια πως Δημαράς δεν υπάρχει.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου