Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Η επίσημη Αστυνομία έχει πια βγει στην παρανομία

Τα δεδομένα του προβλήματος έχουν ως εξής: Η Πολιτεία απαγόρευσε τις μετακινήσεις φιλάθλων μετά τα φοβερά επεισόδια που έγιναν προ μηνών στα γήπεδα της Καβάλας και των Ιωαννίνων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αυτός ο αμείλικτος τιμωρός του κοινού εγκλήματος και της τρομοκρατίας, μια μορφή μοντέρνα μα και αρχετυπική συνάμα, κάτι μεταξύ Ζορό και Ελ Σιντ ή Μπάτμαν-αν επιθυμείτε κάτι πιο σύγχρονο, έλαβε τότε την απόφαση να απαγορεύσει τις μετακινήσεις οπαδών. Ορθά, κοφτά. Ξεκάθαρα. Από κοντά και ο Σπύρος Βούγιας, που μπορεί κάλλιστα να είναι ο Ρόμπιν στην περίπτωση που για τον Μιχάλη επιλεγεί η στολή του ανθρώπου-νυχτερίδα, ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Με το γνωστό στακάτο και ξεκάθαρο πολιτικά λόγο που τον διακρίνει βγήκε πριν τον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου μεταξύ του Αρη και του ΑΟΚ στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και δήλωσε ξεκάθαρα: "Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάουγκα γκα". Σε περίπτωση δε που κάποιοι που δεν διαθέτουν τη δική του παιδεία παρερμήνευαν τα λεγόμενά του, πρόσθεσε εμφαντικά: "Ζαβαρακατρανέμια ζαβαρακατρανέμια. Ίλεως ίλεως ίλεως λάμα λάμα νάμα νάμα νέμια. Αλληλούια αλληλούια".

Κι όμως οι τόσο ξεκάθαρες τοποθετήσεις ετούτων των δύο ογκόλιθων της πολιτικής παρερμηνεύτηκαν. Οι οπαδοί της ομάδας του Αρη εξέλαβαν την ξεκάθαρη στάση του Βούγια ως την έμμεση κατάφαση ενός πολιτικάντη της πλάκας, που χρησιμοποιεί το αξίωμά του με μόνο στόχο την επανεκλογή του. Σαν το 'μαθαν αυτό οπαδοί άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης εξανέστησαν και εξέλαβαν τη στάση της Πολιτείας ως πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί στο γήπεδο. Αυτό και έπραξαν. Φόρεσαν κουκούλες, πήραν τα κοντάρια και όρμησαν στους απέναντι.

Παρεμπιπτόντως, η ψύχραιμη και αντικειμενική στάση επί του ζητήματος πρέπει να θεωρεί κάθε πράξη εναντίον των οργανωμένων οπαδών του Αρη που εισέβαλλαν στο "Ανθή Καραγιάννη" ανήμερα της εθνικής επετείου ως μη γενόμενη. Αφού οπαδοί του Αρη δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις κερκίδες του σταδίου και μάλιστα να υποστηρίζουν εν χορώ την ομάδα τους, οιαδήποτε επίθεση εναντίον τους πρέπει να θεωρείται ως άτοπη. Ως μη εφικτή.

Μα επειδή άπαντες σε τούτη τη χώρα, πολύ περισσότερο σε τούτο τον τόπο γνωρίζουν καλά πως οπαδοί του Αρη όντως εισέβαλλαν στο "Ανθή Καραγιάννη", όπου μάλιστα έφτασαν συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη της Διεύθυνσης Καβάλας, που μάλιστα ειδικά για την περίσταση ενισχύθηκε και από αστυνομικές δυνάμεις της Περιφέρειας δε μένει παρά μια μονάχα ερμηνεία.

Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, επικουρούμενη από αστυνομικές δυνάμεις της περιφέρειας βγήκε στην παρανομία! Τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και της Περιφέρειας, παρά την κρυστάλλινη αντίθεση των πολιτικών τους προϊσταμένων, όρθωσαν το ανάστημά τους κόντρα στην ηγεσία, που τους όρισε στις θέσεις τους.

Συνελόντι ειπείν άλλη ερμηνεία δε μένει: Ζούμε σε περίοδο τω όντι επαναστατική. Η επίσημη αστυνομία βγαίνει οσονούπω στο βουνό. Αρα, πολύ σωστά οπαδοί του ΠΑΜΕ κατέλαβαν προ μηνός το ναό του χρήματος, τη Σοφοκλέους, θεωρώντας ότι ήγγικεν η ώρα της κατάληψης των χειμερινών ανακτόρων. Αλλο δε μένει παρά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν πάρουν τα άρματα για να βγουν στο βουνό να ανακηρύξουν ως επίτιμο αρχηγό των ενόπλων τμημάτων τους τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας Μανώλη Λουπεϊδη.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου