Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τρελαίνομαι

Τρελαίνομαι όταν ο πρωθυπουργός ετούτης της χώρας τολμά ευθαρσώς να δηλώνει ότι τον πλησιάζουν απλοί άνθρωποι για να του πουν ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τον μισθό τους για να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία. Τρελαίνομαι γιατί αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μα ακόμα και αν συνέβαινε θα ήταν φως φανάρι ότι πρόκειται για θύμα της φοβερής προπαγανδιστικής υστερίας των τελευταίων μηνών, που διεκπεραιώνουν καλά αμειβόμενοι τηλε-αστέρες. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο κ. Παπανδρέου θα όφειλε -με την ιδιότητα και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μην ξεχνιόμαστε- να συνεφέρει τον έρμο πολίτη, που παραζαλισμένος από όσα ακούει νυχθημερόν έφτασε στο σημείο να πιστεύει ότι η οικονομία μπορεί να σωθεί από μέρος του δικού του γλίσχρου εισοδήματος.

Τρελαίνομαι όταν στα σοβαρά καλούνται οι πολλοί και στη συντριπτική τους πλειοψηφία αθώοι του αίματος τούτου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες που δημιούργησαν κολαούζοι και παρακοιμώμενοι της εξουσίας. Όταν είναι δεδομένο ότι πρόκειται για μια σύγχρονη εκδοχή του μαρτυρίου του πίθου των Δαναϊδων των διεθνών κερδοσκοπικών fund.

Τρελαίνομαι με την αφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φυσικά και αδυνατεί να παίξει το ρόλο του, αφού έχει καταλυτικές ευθύνες για αυτό το απερίγραπτο αδιέξοδο της εθνικής οικονομίας. Αντιμετώπισαν τη χώρα ως λάφυρο με μοναδικό στόχο να εξουσιάσουν, να κονομήσουν και να μοιράσουν ιμάτια που δεν τους ανήκαν στους κολλητούς τους. Δίχως ένα στοιχειώδες σχέδιο διακυβέρνησης της έρμης χώρας.

Τρελαίνομαι που σε τούτη τη συγκυρία ένα ακροδεξιό λαϊκίστικο μόρφωμα όπως το ΛΑΟΣ διατηρεί σταθερή τη δυναμική του και έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τους όρους του και να ωθεί την πολιτική κατάσταση σε επικίνδυνες ατραπούς όπως συμβαίνει με το δημοψήφισμα για τους μετανάστες.

Τρελαίνομαι όταν σε τούτες τις συνθήκες τα κόμματα της αριστεράς δεν μπορούν να πείσουν εγκλωβισμένα στα αδιέξοδά τους. Όταν δυνάμεις του ΚΚΕ σπεύδουν να καταλάβουν το Χρηματιστήριο αγνοώντας (;) ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα. Όταν δεν εννοούν να καταλάβουν ότι στις μέρες δεν υπάρχουν χειμερινά ανάκτορα που προσφέρονται για κατάληψη.

Τρελαίνομαι όταν ο Συνασπισμός τη μια αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα κοινής δράσης μεταξύ των εργαζομένων στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά την άλλη υποκύπτει στη... γοητεία των αριστερίστικων αντιευρωπαϊκών κηρυγμάτων.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου