Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Απίστευτες "ευαισθησίες"

Μετά τα περιστέρια, αποκαλύφθηκε ότι και σκυλιά γίνονται εδέσματα από μετανάστες που αναγκάζονται να καταφύγουν σε αυτή τη λύση λόγω... πείνας. Αυτήν την απίστευτη αποκάλυψη έκαναν φιλοζωικές εταιρείες, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι σε μία τουλάχιστον περίπτωση είχαμε εκτροφή του σκύλου από μία οικογένεια προκειμένου να το... φάει. Παράλληλα, μέλη φιλοζωικών εταιρειών καταγγέλλουν την ιστορία του... Σπύρου, τον οποίο μεγάλωνε οικογένεια στη Νέα Σμύρνη με αυτήν την προοπτική: να μεγαλώσει δηλαδή το μικρό κουτάβι και αφού γίνει φαγανό και παχύ, να αποτελέσει ένα ωραίο έδεσμα στο πιάτο των συγκεκριμένων μεταναστών. Πράγματι απίστευτα και πρωτοφανή τα συμβάντα. Μόνο που οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν τους μετανάστες. Αυτοί πεινούν και χορταίνουν την πείνα τους όπως μπορούν. Το πρόβλημα είναι εν προκειμένω οι χορτάτοι φιλόζωοι, που έχουν την πολυτέλεια να «συγκλονίζονται» από τέτοια φοβερά και τρομερά συμβάντα, που στρέφονται τάχατες κατά των δικαιωμάτων των ζώων.

Οποία υποκρισία και ξετσιπωσιά. Διότι ο απεριόριστος σεβασμός στα δικαιώματα των ζώων είναι πολυτέλεια των χορτάτων κοινωνιών. Το πρόβλημα όσον αφορά τον αυτονόητο σεβασμό των δικαιωμάτων των ζώων είναι εκείνα τα δίποδα κτήνη, που τα καταδικάζουν σε μαρτυρικό θάνατο πετώντας φόλες για την πλάκα ή το βίτσιο τους. Το πρόβλημα είναι τα δίποδα εκείνα ανθρωποειδή, που τα βασανίζουν, τα κρατούν δεμένα βδομάδες και μήνες στα μπαλκόνια και όταν τα ακούν να γρυλίζουν τα ξυλοφορτώνουν για να κάνουν «χαρακτήρα» κατά πώς λένε. Το πρόβλημα είναι εκείνα τα ανεύθυνα ανθρωπάρια, που τα αμολούν δεξιά και αριστερά, όταν αυτοί ή τα κακομαθημένα παιδιά τους βαρεθούν το σκυλί ή το γατί, που αγόρασαν ή περιμάζεψαν με την ίδια λογική που σπεύδουν να αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο κινητού τηλεφώνου. Το πρόβλημα είναι οι ανύπαρκτες δομές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους για την προστασία των αδέσποτων.

Αντιθέτως, όταν άνθρωποι τρώνε περιστέρια, σκυλιά ή γατιά όχι λόγω επιλογής, αλλά για να χορτάσουν την πείνα τους, το πρόβλημα δεν αφορά τα δικαιώματα των ζώων. Αλλά των ανθρώπων αυτών που πεινούν και μηχανεύονται κάθε τρόπο για να χορτάσουν. Να επιβιώσουν. Με κάθε τρόπο.

Οσοι «συγκλονίζονται» από τέτοια συμβάντα δεν έχουν παρά να διαδηλώσουν και εναντίον των γάτων, που δίχως ευαισθησία καμμιά τρώνε περιστέρια, φίδια και ποντίκια. Αδιαφορώντας προκλητικά για τα δικαιώματά τους.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου