Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πανελλαδική προβολή διαρκείας

Σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς έχουμε ανάγκη να χαρούμε. Αποζητούμε εναγωνίως μια αφορμή για να γελάσουμε, να ξεφύγουμε λίγο από τον εφιάλτη των σπρεντς και το ενδεχόμενο προσφυγής στη μέγκενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που συνεπάγεται μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε τούτη τη δύσκολη περίοδο οι ουκ ολίγοι φίλαθλοι που έσπευσαν το απόγευμα του Σαββάτου να γεμίσουν τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας χάρηκαν με την καρδιά τους σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα τη νίκη της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας επί της Ολύμπιας Λάρισας. Δεν ήταν απλώς μια νίκη. Ήταν η καθολική επικράτηση μιας ομάδας που αν δεν προηγούνταν μια σωρεία λαθών σήμερα δεν θα αγωνιζόταν για να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά για να διεκδικήσει μια θέση στην οκτάδα.

Μια ομάδα, που προχθές είχε τα πάντα. Στη θέση του πλέι μέικερ τον Μίλτον Παλάσιο, έναν παίκτη που έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ κόντρα στους Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν και του Πίπεν. Στη θέση του σούτινγκ γκαρντ τον καταπληκτικό Αλέξη Κυρίτση, που σκόραρε όπως και όποτε ήθελε. Στους ψηλούς τους Σούντοβ, Ραϊτσεβιτς και Τσέρανιτς να κάνουν πάρτυ κάτω από τα καλάθια και να προσφέρουν θέαμα αφειδώς. Προπονητή, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, που έχει φάει τα γήπεδα της Α1 με το κουτάλι και ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε όταν έλεγε ότι η ομάδα θα κάνει τις νίκες που χρειάζεται για να μην κινδυνεύσει. Στον προχθεσινό δύσκολο αγώνα, η ομάδα ήταν πανέτοιμη να κερδίσει όπως μαρτυρούν τα ποσοστά ευστοχίας και ιδίως στις βολές, που ήταν η αχίλλειος φτέρνα των προηγούμενων αγώνων.

Αυτή η ομάδα και αυτός ο κόσμος αξίζουν ένα καλύτερο γήπεδο. Μα, αν λόγω της γενικότερα δύσκολης συγκυρίας τούτο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, είναι απαραίτητο ένα γενναίο λίφτινγκ του κλειστού της Καλαμίτσας. Πολλά μπορούν και πρέπει να γίνουν. Όχι μόνο γιατί αυτό το υπέροχο κοινό το αξίζει. Αλλά γιατί δε νοείται καλή ομάδα, χωρίς καλό γήπεδο και κόσμο.

Εξάλλου, πέραν του υψηλού θεάματος που προσφέρει στους φιλάθλους η συμμετοχή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ, είναι και η διαρκής προβολή της Καβάλας πανελλαδικά. Το μπάσκετ, όπως και το ποδόσφαιρο είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου