Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΕΚτζήδες εναντίον φασιστών


Ίσως η σημαντικότερη ανακοίνωση καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, στη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητου εκδόθηκε από τον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ «Original 21». Σημαντικότερη όχι γιατί ο λόγος των οπαδών της ΑΕΚ είναι όντως σημαντικότερος από αυτόν των κομμάτων ή άλλων μαζικών φορέων. Κάθε άλλο. Αλλά η καταδίκη του φασισμού είναι ένα παιχνίδι εξ ορισμού χαμένο αν δεν γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας. Των οπαδών, των περιπατητών, των μικρών και των μεγάλων, των ερωτευμένων-κυρίως αυτών. Δίχως την ανακοίνωση των οπαδών της ΑΕΚ, ακόμα και τούτο το περιστατικό θα σχολιαζόταν σε ένα πλαίσιο βολικό για τη φασιστική βία.



Θα υπήρχε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε ευθέως τη «Χρυσή Αυγή» για το συμβάν, σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Στρατούλη. Θα υπήρχαν οι δηλώσεις του θύματος, σύμφωνα με τις οποίες τρεις χρυσαυγίτες πρώτα του δήλωσαν ότι ανήκουν στη «Χρυσή Αυγή» και μετά άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και τα πόδια, μέχρι να εξαφανιστούν όταν φίλαθλοι έσπευσαν σε βοήθεια. Η ομόθυμη καταδίκη του συμβάντος από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Από την άλλη, θα υπήρχε η ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής», που αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το περιστατικό, αλλά έσπευσε να στραφεί κατά του κ. Στρατούλη, λέγοντας: «Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή». Με άλλα λόγια έσπευσε για άλλη μια φορά να χλευάσει την πολιτική, την οποία εξάλλου απορρίπτει συλλήβδην.



Αυτό το βολικό για τη «Χρυσή Αυγή» σκηνικό με το σύνολο των κομμάτων να καταγγέλλουν τον ρόλο της και αυτή να χλευάζει και να λοιδορεί αλλάζει άρδην η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ. Οι αεκτζήδες απάντησαν στο καρκίνωμα των φασιστών ως απόγονοι προσφύγων/μεταναστών στέλνοντας μήνυμα «στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη ότι είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας».



Η «Χρυσή Αυγή» και ό,τι πρεσβεύει δεν πρόκειται να ηττηθούν ούτε στη Βουλή, ούτε στα κανάλια, όσο τούτο δεν γίνεται υπόθεση της κοινωνίας.





Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου