Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τα φωνήεντα είναι αυτά


Η θρασύτητα των 140 γλωσσολόγων πανεπιστημιακών καθηγητών, που τολμούν να αμφισβητούν το θέσφατο του διαδικτύου και την αυταπόδεικτη αλήθεια όσων υπερασπίζονται το όσια και τα ιερά της φυλής ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτό έλειψε να αφήσουμε στους γλωσσολόγους και τους φιλόλογους να αποφασίζουν πώς πρέπει να διδάσκονται την ελληνική τα ελληνόπουλα. Εμείς, με εφόδια μια εικόνα του Αη-Γιώργη και τα γκολ της Εθνικής Ελλάδας στο Euro του 2004 σε περιγραφή του Γιώργου Χελάκη ξέρουμε τι πρέπει να διδάσκονται και τι όχι τα ελληνόπουλα και μεις θα πάρουμε τις αποφάσεις.

Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά, που το κοινό περί δικαίου αίσθημα δίνει τον τόνο σε τούτη τη χώρα. Προηγήθηκε το βιβλίο της Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, που αποσύρθηκε κακήν κακώς από την εκπαίδευση, επειδή απομονώθηκε μια φράση του κόντρα σε κάθε λογική και κάθε επιστημονική αρχή και μάλιστα έκτοτε οι συγγραφείς του λοιδωρούνται ως «εφιάλτες» των ιδεωδών της φυλής. Σε επίπεδο νομού Καβάλας προηγήθηκε η δημόσια χλεύη κατά των καθηγητών Πανεπιστημίου που είχαν τολμήσει να έρθουν στη Θάσο για να υποστηρίξουν ότι η ακτινοβολία των ραντάρ λειτουργεί τελείως αντίθετα από ό,τι υποστήριζαν όσοι αγωνίζονταν κατά της εγκατάστασης ραντάρ στο Υψάριο.

Εν προκειμένω, αυτά περί διαχωρισμού φωνηέντων και φωνηεντικών φθόγγων, ώστε να μην μπερδεύονται οι μικροί μαθητές μοιάζουν με ψιλά γράμματα και κατά πάσα πιθανότητα είναι ενταγμένα σε ένα ή περισσότερα σχέδια των δυτικών για να βλάψουν τον ελληνισμό. Εμείς προτιμάμε τις απλές στακάτες αλήθειες, σαν αυτές που υποστήριξε η δασκάλα Μαρία Χρυσού που υπηρετεί στη Ραφήνα. Προφανώς, κάποιος ανθέλληνας φιλόλογος έκανε ό,τι έκανε με στόχο την «εθνική εξολόθρευση», που επιδιώκουν οι δυτικοί. Τι κι αν ο ίδιος διαχωρισμός γινόταν εν αγνοία της κ. Χρυσού στη μεγάλη γραµµατική του Τριανταφυλλίδη από το 1941, την οποία κατά τα άλλα επικαλείται. Τόσο το χειρότερο για τον Τριανταφυλλίδη και τη γραμματική του.

Σιγά μην μπούμε εμείς, που είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για την παγκόσμια συνωμοσία εις βάρος του ελληνισμού, στη διαδικασία να αξιολογήσουμε επιστημονικά κάθε παπαριά, που εκτοξεύεται επί δικαίων και αδίκων. Σε τούτη τη συγκυρία, που το έθνος απειλείται, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, παρά δράση για να αντιμετωπίσουμε τους οχτρούς. Είτε θα απαγορεύσουμε στα παιδιά μας να παραλάβουν το βιβλίο, είτε θα το κάψουμε, είτε δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο. Ο αγών είναι εθνικός.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου