Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Το κολυμβητήριο και τα παράπονα του Σιμιτσή

- Τελικά το θαύμα έγινε. Το κολυμβητήριο ανοίγει από Δευτέρα. Ή μήπως ξανανοίγει μέχρι να κλείσει;

- Όπως όλα δείχνουν ανοίγει μέχρι να κλείσει. Αλλά όσο παραμένει ανοιχτό, μπορούμε να ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα βρεθεί μια λύση.

- Δηλαδή;

- Τι δηλαδή; Υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και με κονδύλια που εκταμιεύτηκαν την ύστατη στιγμή, η δημοτική Αρχή κάνει το αυτονόητο. Ξανανοίγει δηλαδή το κολυμβητήριο ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν να αθλούνται.

- Μα, καλά, ο δήμαρχος δεν έλεγε ότι τίθεται ζήτημα ασφάλειας των κολυμβητών;

- Κι ο Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Και τι μ' αυτό;

- Θες να πεις ότι ο Σιμιτσής άλλα είπε και άλλα κάνει τελικά;

- Όχι. Ο Σιμιτσής είπε αυτά που ήθελε και αυτά που έπρεπε να πει τη στιγμή που τα είπε. Ότι δηλαδή ο δήμος δεν είναι σε θέση να πληρώνει πανάκριβα τη λειτουργία ενός τόσο ενεργοβόρου αθλητικού χώρου, ιδίως μετά τη ζημία που υπέστη η στέγη και για την οποία ουδεμία ευθύνη έχει ο Σιμιτσής. Η μοναδική ένσταση κατά του δημάρχου ήταν ότι από ένα σημείο και μετά μπέρδεψε το μέτωπο. Αντί να είναι στοχοπροσηλωμένος κατά των κακοτεχνιών που παρέλαβε και της αδιαφορίας της Πολιτείας για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων έβαλε απέναντι τα κολυμβητικά σωματεία, τα παιδιά και όποιον άλλον ζητούσε το αυτονόητο. Δηλαδή την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

- Σα να μου τα λες μπερδεμένα. Δηλαδή, εκτιμάς ότι καλώς έκανε όταν είπε ότι το κλείνει και τώρα λες ότι καλώς κάνει που το ξανανοίγει;

- Ναι, γιατί αυτή είναι η πολιτική. Μια διαδικασία δυναμική όπου τα πάντα ρει. Ο πολιτικός οφείλει να είναι σταθερός στις απόψεις του, αλλά συνάμα και όσο ευέλικτος απαιτούν οι περιστάσεις. Όταν ο Σιμιτσής είπε ότι κλείνει το κολυμβητήριο, ούτε η χορηγία της Ενεργειακής Αιγαίου υπήρχε, ούτε τα κονδύλια που σύμφωνα με πληροφορίες εξασφάλισε ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης για την επισκευή της στέγης. Από τη στιγμή που τώρα υπάρχουν κάποια χρήματα, βεβαίως και οφείλει να το ανοίξει.

- Πάντως, ο Σιμιτσής τά 'χει με τους δημοσιογράφους . Λέει ότι παραπλανήσατε τον κόσμο.

- Το κολυμβητήριο ξανανοίγει υπό την πίεση των πολιτών και των ΜΜΕ. Που σημαίνει ότι τα ΜΜΕ έπαιξαν τον ρόλο τους ως ελεγκτές της δημοτικής Αρχής. Εάν ο Σιμιτσής σήμερα, ο Γρανάς αύριο, ο Τιμοσίδης μεθαύριο έχουν πρόβλημα με τα ΜΜΕ, σημαίνει πως ο Τύπος κάνει καλά τη δουλειά του. Καθείς εφ ω ετάχθη. H ενόχληση των τοπικών αρχόντων από την κριτική των ΜΜΕ είναι τίτλος τιμής, που οφείλουν να κερδίζουν καθημερινά.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου