Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εκτεθειμένη λόγω κακοκαιρίας

Η διοίκηση, κάθε διοίκηση, δεν κρίνεται μόνο από τα «ναι», αλλά και από τα «όχι» της. Άλλωστε, μια διοίκηση, κάθε διοίκηση οιουδήποτε επιπέδου, είναι αδύνατον να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα, που άλλωστε συχνά συγκρούονται μεταξύ τους. Δεν είναι για παράδειγμα ούτε λογικό, αλλά ούτε και εφικτό η διοίκηση του δήμου Παγγαίου να ικανοποιήσει και το αίτημα των μικροπωλητών περί τη λειτουργία λαϊκής αγοράς στην παραλία της Τούζλας και το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου που ζητά το ακριβώς αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση, η διοίκηση του δήμου οφείλει να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά των δύο αντιτιθέμενων προτάσεων και να αποφασίσει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, όπως ορίζεται στο πρόγραμμα με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές και ζήτησε την ψήφο των πολιτών. Όχι στα κουτουρού. Όχι υπό την πίεση της συγκυρίας και μόνον και σε καμμία περίπτωση με μόνο στόχο να χαϊδέψει αυτιά, ιδίως κατόπιν εορτής.

Επίσης, όσες διαμαρτυρίες και αν υπάρχουν και όσο έντονες και αν είναι δεν είναι δυνατόν ένας δήμος όπως της Καβάλας να είναι πανέτοιμος ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει κακοκαιρίες σαν την τελευταία που συμβαίνουν μια φορά στα τέσσερα ή πέντε χρόνια. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο δήμος οφείλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς και να διευκολύνει τη ζωή των δημοτών του, αλλά με την επιστράτευση του προσωπικού που ασχολείται σε άλλες υπηρεσίες. Θα ήταν ηλίθιο, απαράδεκτο και σκανδαλώδες ο δήμος Καβάλας να διατηρεί πολυάριθμο προσωπικό και πληθώρα μηχανημάτων καλοσυντηρημένων ώστε να είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να επέμβουν με το κόστος που τούτο συνεπάγεται ώστε όταν και αν μια φορά στα τέσσερα-πέντε χρόνια προκύψει κακοκαιρία να είναι σε θέση να είναι τόσο αποτελεσματικός όσο για παράδειγμα ο δήμος Αμυνταίου ή Κάτω Νευροκοπίου.

Η εισήγηση της διοίκησης του δήμου Καβάλας περί την πρόσληψη 24 ατόμων για την αντιμετώπιση φαινομένων κακοκαιρίας την περασμένη Παρασκευή, όταν πια τα φαινόμενα είχαν υποχωρήσει δύο ερμηνείες χωρά: Ή η διοίκηση όντως συνελήφθη απροετοίμαστη και αποφάσισε κατόπιν εορτής να προβεί σε αυτές τις προσλήψεις όπως δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας ή είχε αποφασίσει να μην δεσμεύσει κονδύλια για την αντιμετώπιση φαινομένων κακοκαιρίας για λόγους κοινής λογικής και ορθής διαχείρισης, αλλά το σχέδιο εγκαταλείφθηκε ατάκτως κατόπιν της πιέσεως των αγανακτισμένων πολιτών.

Ό,τι και από τα δυο να συμβαίνει, η διοίκηση Σιμιτσή είναι εκτεθειμένη.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου