Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Οι φταίχτες τιμώρησαν αθώους

Η άρνηση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών να εκδικάσει τις υποθέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το κακοπαιγμένο σήριαλ με τίτλο «εξυγίανση του ποδοσφαίρου». Μα, στην ουσία, ούτε στιγμή αυτής της σαπουνόπερας οι πρωταγωνιστές έπεισαν στο ελάχιστο για τις καλές και αγαθές τους προθέσεις. Ατάλαντοι, απαίδευτοι και προκλητικά ανίκανοι περιέφεραν τα αδειανά τους πουκάμισα από σκηνή σε σκηνή, επαναλαμβάνοντας ατάκες γραμμένες στο ποδάρι περί την εξυγίανση και το ποδόσφαιρο. Δίχως να ξέρουν επί της ουσίας ούτε τι εστί εξυγίανση, ούτε τι εστί ποδόσφαιρο.

Η απόφαση να βγάλουν οριστικά από το κάδρο τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο ήταν αναμφιβόλως σωστή. Το νταβατζιλίκι στον χώρο της Σούπερ Λιγκ έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει. Όχι πως τώρα καθάρισε η κόπρος του Αυγείου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ψωμιάδης, Μπέος και οι συν αυτοίς θα έπρεπε να αλωνίζουν ανενόχλητοι μέχρι την σε βάθος κάθαρση του ποδοσφαίρου. Στο κάτω-κάτω πάντα από κάπου γίνεται μια αρχή.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπήκαν ούτε στιγμή στη διαδικασία να διαχωρίσουν τους Ψωμιάδη και Μπέο από τις ομάδες της Καβάλας και του Βόλου, θαρρείς και πριν από αυτούς οι ομάδες αυτές δεν υπήρχαν. Το ακόμα χειρότερο είναι το υψωμένο δάχτυλο και φρύδι με το οποίο αντιμετώπισαν τους οπαδούς αυτών των ομάδων, χρεώνοντάς τους ότι ανέχθηκαν τις συμπεριφορές των δύο προέδρων και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται δια να ομιλούν. Θαρρείς και οι οπαδοί ευθύνονται για τον βίο και την πολιτεία των δυο παραγόντων. Θαρρείς και οι δυο παράγοντες εξελέγησαν με δημοκρατικές διαδικασίες και συνευθύνη των οπαδών. Η αλήθεια όμως είναι πως η Πολιτεία έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι τύποι σαν τον Ψωμιάδη και τον Μπέο αλώνιζαν στο ποδόσφαιρο και όχι μόνον. Οι προκάτοχοι του Γερουλάνου και του Μπιτσαξή είναι που έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη.

Μα, θα αντιτείνει κανείς, οι δυο ομάδες ωφελήθηκαν αγωνιστικά από τη δράση των δυο παραγόντων. Σε αυτή την περίπτωση το δίκαιο θα ήταν ο υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Όχι η εξαφάνισή τους από τον χάρτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου