Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ανατροπή στο κλειστό της Καλαμίτσας

Εάν η αναμέτρηση των ομάδων μπάσκετ Καβάλας και Ρεθύμνου το περασμένο Σάββατο διεξαγόταν οπουδήποτε αλλού θα κέρδιζε η ομάδα του Ρεθύμνου. Όχι γιατί είναι καλύτερη. Αλλά γιατί η Καβάλα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν πολύ κακή. Διεξήχθη όμως στο κατάμεστο κλειστό της Καλαμίτσας και κέρδισε η Καβάλα. Δίχως ακρότητες. Δίχως εικόνες ντροπής με εκσφενδονισμό αντικειμένων επί του παρκέ και τους παίκτες να προσπαθούν να αποφύγουν από κέρματα μέχρι σιφόνια! Αλλά με μια ατμόσφαιρα καταπληκτική, που από το 30-40 υπέρ του Ρεθύμνου στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου συνέβαλε καταλυτικά σε ένα επιμέρους σκορ 30-17 υπέρ της Καβάλας, που πήρε την αγχωτική νίκη με 60-57. Η κερκίδα, που παρακολουθούσε άναυδη μέχρι τότε τον ψυχωμένο Κατσαρέ, τον καταπληκτικό Κρίστμας και τον αέρινο Πέτγουεϊ να κυριαρχούν, μπήκε στο παιχνίδι. «Αμυνόταν» και «οργάνωνε» το παιχνίδι μαζί με τον Καραποστόλου και έκανε σκριν στις επιθετικές προσπάθειες του Αγγελόπουλου. Σε κάθε τάιμ άουτ βοηθούσε τον Πρίφτη να εμψυχώσει τους παίκτες, συμβάλλοντας καταλυτικά στη νίκη.
Ο Πρίφτης δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο κόσμος πήρε το παιχνίδι. Αλλά είχε την έμπνευση να το αντιληφθεί πολύ νωρίτερα. Όταν είδε ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν, τους άφησε στον πάγκο και έπαιξε με τα ελληνόπουλα. Στηρίχτηκε στον Καραποστόλου, τον καταπληκτικό Αγγελόπουλο, τον Στεφανίδη και τον Σίμτσακ, που δεν είναι γυρολόγοι. Αποτελούν μέρος της ομάδας. Επικοινωνούν αλλιώς με τον κόσμο. Λίγα τους νεύματα ήταν αρκετά να αφυπνίσουν την κερκίδα, που με τη σειρά της τους πήρε από το χέρι και τους οδήγησε στη νίκη.
Ουδέν αναίτιον, καθώς έλεγε ο Ηράκλειτος. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ταλαντούχος και ικανότατος προπονητής, ενώ η δημιουργία ενός ελληνικού κορμού, που με την προσθήκη καλών Αμερικανών έκανε πέρυσι την ομάδα πρωταγωνίστρια στην Α1, είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας: Του προέδρου Κώστα Παπακωνσταντίνου, που επιμένει να ματώνει οικονομικά σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς και να προσφέρει στους Καβαλιώτες την ευκαιρία να απολαμβάνουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Να συμμετέχουν σε τούτη την υπέροχη γιορτή, που σε κάθε εντός έδρας αγώνα στήνεται στο κλειστό της Καλαμίτσας.
Όσοι τυχόν δεν έχετε πάει, μην χάσετε την ευκαιρία. Όσοι αναβάλατε λόγω κρίσης την αγορά εισιτηρίου διαρκείας προλαβαίνετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου