Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τραγελαφικά και ενδιαφέροντα

Οσοι έχουν στρέψει την πλάτη τους στην πολιτική ζωή του τόπου πλήρως απογοητευμένοι με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν γιατί χάνουν. Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι εξόχως τραγελαφικά και για τούτο ενδιαφέροντα. Ιδού ορισμένα μόνο στιγμιότυπα:

Υπόθεση ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη. Διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες από τη Ν.Δ. διότι τόλμησε να πει πως δεν υπάρχει τρόπος μηδενισμού του ελλείμματος εντός του 2011, όπως με το αγέρωχο νυσταλέο βλέμμα είχε υποστηρίξει από τη ΔΕΘ ο αρχηγός του κόμματός του Αντώνης Σαμαράς. Επίσης, υποστηρίζοντας ότι το μνημόνιο είναι η μόνη ρεαλιστική λύση που υπήρχε δήλωσε ότι η μη τήρηση των όρων δανεισμού του μνημονίου θα αναγκάσει το Δημόσιο να κηρύξει στάση πληρωμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η καρατόμησή του οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν και παραμένει στο στενό κύκλο της Ντόρας Μπακογιάννη και ότι αμφισβήτησε ευθέως τον ανένδοτο αγώνα κατά του μνημονίου που έχει κηρύξει ο Σαμαράς. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς του ζητήθηκε από την επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Ν.Δ. να παραιτηθεί και να επιστρέψει την έδρα στη Ν.Δ. Εάν δεν παραιτηθεί, τότε οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. μπορούν να θέσουν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που όμως θεωρεί το μνημόνιο ως τη μοναδική πρόσφορη λύση. Εάν δηλαδή η Ν.Δ. το τολμήσει, τότε είναι πιο πιθανό να διαγραφεί η Ν.Δ. από το ΕΛΚ παρά ο Σκυλακάκης, ο οποίος παραμένει συνεπής σε όσα πιστεύει.

Υπόθεση υφυπουργείου Αθλητισμού. Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο που πηγαινοέρχεται μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού από το μεταμεσονύκτιο ανασχηματισμό μέχρι σήμερα. Τραγικός πρωταγωνιστής ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, που ναι μεν χρίστηκε υφυπουργός, αλλά ακόμα δεν ξέρει αν έχει αντικείμενο. Φτηνά τη γλίτωσε ο Μιχάλης Τιμοσίδης, που ανέλαβε εξαρχής άλλες αρμοδιότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής. Δίνει τη μάχη κατά του μνημονίου με επικεφαλής τον εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενο καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο, κόντρα στον πρώην πρόεδρό του Αλέκο Αλαβάνο, που δίνει ακριβώς τον ίδιο αγώνα με τα ίδια πάνω-κάτω συνθήματα στην ίδια περιφέρεια. Ισως γιατί η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου