Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Με Τιμοσίδη στις περιφερειακές;

Το Ψηφιακό Καφενείο "Η Καβάλλα", αυτός ο φανταστικός χώρος διαλόγου κάπου στο Ιντερνέτ ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του. Ο καφετζής, ανανεωμένος μετά τη χαλάρωση του καλοκαιριού και ορεξάτος ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ετοίμασε τα κατά κανόνα σκέτα καφεδάκια και η συζήτηση αρχίνησε, με θέμα -τι άλλο;- τις εκλογές.

ΝΙΚΟΣ: Στην αναμέτρηση γκάλοπ-Τιμοσίδη σημειώσατε 1. Ο γιατρός δεν ήθελε να κατέλθει υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, αλλά τελικά το υπέρ του ρεύμα όπως καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις δεν άφησε περιθώρια για δεύτερη σκέψη. Χθες λέγεται ότι του το ανακοίνωσαν οι Ξυνίδης και Τσούρας στην Αθήνα.

ΜΑΡΙΑ: Πάντως, είτε το επιθυμούσε είτε όχι, οι νέες περιφέρειες είναι πρόκληση για κάθε πολιτικό. Αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ακόμα δεν έγινε σοβαρά μια συζήτηση για το δια ταύτα. Τι εστί περιφέρεια δηλαδή και τι κουβαλά ο καθένας στη γκλάβα του γι αυτήν. Ιδωμεν.

ΤΑΣΟΣ: Στο μεταξύ, ο Εριφυλλίδης θα πάει μέχρι τέλους με τη στήριξη και του Καρατζαφέρη. Μια στήριξη όμως με πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο οι αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη του ΛΑΟΣ. Είναι και η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι υποψήφιοι του συνδυασμού. Διότι είναι άλλο να είσαι υποψήφιος ενός ανεξάρτητου συνδυασμού και άλλο ενός συνδυασμού που δηλώνει ανεξάρτητος, αλλά στηρίζεται από τον Καρατζαφέρη.

ΣΟΦΙΑ: Πάντως, ο Καλλιοντζής έχει να αντιμετωπίσει δεύτερο συνδυασμό από το χώρο του. Και μάλιστα συνδυασμό με επικεφαλής έναν δήμαρχο οκτώ ετών. Δε θα είναι εύκολο.

ΜΑΡΙΑ: Ούτε για τον Σιμιτσή θα είναι εύκολο τούτη τη φορά, γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει τον συνδυασμό υπό τον Αρη Βέρρο. Δεν είναι μόνο η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είναι μια επιλογή, που εν δυνάμει μπορεί να απορροφήσει δυσαρεστημένους του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑΝΝΗΣ: Ειλικρινά τώρα, το πιστεύεις; Πιστεύεις ότι ο Βέρρος μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά;

ΜΑΡΙΑ: Οι συνθήκες ευνοούν τους "μη ορθόδοξους" υποψήφιους. Με τόση συσσωρευμένη δυσαρέσκεια μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές. Αλλά υπό προϋποθέσεις. Εξαρτάται πώς θα κινηθούν. Τι θα πούν. Αν καταφέρουν να εκφράσουν αυτή τη δυσαρέσκεια όχι μόνο για τα όσα δεν έγιναν επί Σιμιτσή, αλλά και για την κυβερνητική πολιτική.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου