Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχει σεβασμός

Όχι που θα τον άφηναν αυτόν τον περίεργο να τους ταράζει κάθε τρεις και λίγο. Τον πήραν μαζί τους στο αστυνομικό τμήμα, μαζί με κείνους που κατήγγειλε και του φόρεσαν χειροπέδες. Μέσα θα την έβγαζε το Σαββατοκύριακο να μάθει να δημιουργεί καταστάσεις για ψύλλου πήδημα. Εντάξει, κατανοητό, δεν είναι εύκολο να χάνεις το μονάκριβο γιο σου. Αλλά κι αυτός, ανάγκη ήταν να πέσει πάνω στη διαφημιστική πινακίδα; Τόσος χώρος ελεύθερος υπήρχε δεξιά και αριστερά. Ας πρόσεχε. Θα μου πεις τώρα ο γονιός δεν μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα και ασχολείται με λεπτομέρειες του τύπου ποιος επέτρεψε να τοποθετούνται πινακίδες δίπλα στους δρόμους, έτσι που και την προσοχή των διερχόμενων οδηγών να αποσπούν, αλλά και να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες θανατηφόρου δυστυχήματος για όσους χάνουν τον έλεγχο του οχήματός τους και βγαίνουν από το δρόμο. Κατανοητό. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους.

Ενόχλησε μια, ενόχλησε δυο, ενόχλησε τρεις, το ποτήρι ξεχείλισε. Όταν προ ημερών πήρε τηλέφωνο στο τμήμα για να καταγγείλει το συνεργείο που πήγε να βάλει την επόμενη διαφήμιση του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Κι αυτός και η γυναίκα του, με την οποία πήγαν να αφήσουν λουλούδια στον τόπο του συμβάντος. Διαμαρτυρήθηκε αλλά δεν του δωσαν σημασία. Στο τμήμα σεβάστηκαν τα δικαιώματά του. Τον άφησαν να καταγγείλει τις διαφημιστικές εταιρείες, αλλά όταν πήγε να φύγει τον σταμάτησαν. Του εξήγησαν ότι δικαιώματα έχουν και οι εταιρείες που κατήγγειλε και το συνεργείο που ταλαιπώρησε με την καταγγελία του, του φόρεσαν χειροπέδες και του εξήγησαν ότι θα τον κρατούσαν όλο το Σαββατοκύριακο, εκτός εάν συμμορφωνόταν και απέσυρε τη μήνυση.

Αλλά τι τα θες, δεν υπάρχει κράτος. Κι όπως σωστά λέει κι ο Αδωνις δεν θέλουμε Αστυνομία σοβαρή. Σαν έμαθαν για το συμβάν αυτοί οι "λαπάδες" της διακομματικής επιτροπής της Βουλής, ενημέρωσαν τον Χρυσοχοϊδη κι αυτός φρόντισε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο περίεργος και μάλιστα να καταγγείλει τα όσα έγιναν στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διατάχθηκε.

Δεν υπάρχει πια σεβασμός στο ρόλο της Αστυνομίας. Στην προσφορά των διαφημιστικών εταιρειών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, που μην ξεχνάμε, καταβάλλουν κανονικά φόρους. Ούτε στο σημαντικότατο ρόλο που επιτελούν οι διαφημιστικές πινακίδες στην ενημέρωση των πολιτών. Κρίμα.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου