Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

"Κακούργα Γερμανίδα" τέλος

- Η φαρσοκωμωδία με τίτλο "Η κακούργα Γερμανίδα " έληξε επισήμως χθες από το Καστελόριζο. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Γ' υλοποίησε την απειλή του με φόντο ετούτη την ακριτική γωνιά της Ελλάδας. Αυτός ρε δεν είναι πρωθυπουργός. Είναι ατάλαντος πρωταγωνιστής σε ελληνική βιντεοκασέτα της δεκαετίας του '80.

- Καλές οι ατάκες, αλλά τι ήθελες να κάνει; Να μην έχει χρήματα για μισθούς και συντάξεις από τον Ιούνιο; Γιατί εκεί φτάσαμε. Μάλλον εκεί μας κατάντησαν.

- Ποιοι; Οι προηγούμενοι; Πράγματι, η κατάσταση είναι απελπιστική και ήταν τέτοια όταν την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ. Αλλά τι έκανε; Το χειρότερο που μπορούσε.

- Ελα τώρα, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια

- Γιατί τα εξάντλησαν οι ερασιτεχνικοί τους χειρισμοί. Ενας επαγγελματίας μπορεί να ζορίζεται, να τη βγάζει με το ζόρι, αλλά ποτέ δεν θα πάρει τη ντουντούκα να το διαλαλήσει στις αγορές και τα παζάρια. Αντίθετα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη δώσει στόχο. Γιατί το πτώμα βρωμάει και δεν το πλησιάζει κανείς πελάτης. Αντίθετα, τα όρνια το μυρίζονται από μακριά.

- Δηλαδή, τι θες να πεις ότι δεν έφταιξε ο πρωθυπουργός του playstation, αλλά όλη την ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ;

- Αυτό που λέω είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση κλήθηκε να αναλάβει μια πολύ δύσκολη κατάσταση και τη χειρίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Βγήκαν στις αγορές και τα παζάρια διατυμπάνισαν ότι η χώρα έχει πρόβλημα και ναι, την οδήγησαν δεμένη πιστάγκωνα στα όρνια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

- Γιατί αναφέρεις συνεχώς το ΔΝΤ όταν αυτός που ενεργοποιείται είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, στον οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ.

- Γιατί όλα αυτά είναι φούμαρα ευρωπαϊκά. Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι το ΔΝΤ νέτο, σκέτο. Αυτό που είναι -δίχως υπερβολή- οικονομικός στρατός κατοχής. Αλλά ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο;

- Υπάρχει και χειρότερο;

- Ναι, ότι είναι ανήθικοι. Ψεύτες και λωποδύτες ολκής. Ο ελληνικός λαός -καλώς ή κακώς- ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Και ξαφνικά λίγους μήνες οι εκλεγμένοι παρέδωσαν τη διακυβέρνηση της χώρας σε κάτι νεοφιλελεύθερα τσακάλια, που ουδέποτε έθεσαν υποψηφιότητα, ουδέποτε παρουσίασαν πρόγραμμα. Αρα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Είναι εκτός των άλλων και ζήτημα ηθικής και ζήτημα δημοκρατίας.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου