Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Παρατράβηξε το αστείο

- Ο Γκόνης σε πείραξε πάλι, ακούστηκε η φωνή εντός μου, που συνηθίζει να αμφισβητεί τα πάντα.

- Όχι δε με πείραξε ο Γκόνης, απάντησα. Αυτός κάνει τη δουλειά του. Η συνεργασία του με τον δήμο Καβάλας του αποφέρει για το πρώτο οκτάμηνο του χρόνου 3.000 ευρώ το μήνα δεύτερο μισθό. Δυόμισι χιλιάρικα καθαρά στο χέρι. Διόλου άσχημα για δεύτερη δουλειά.

Μα η προβοκατόρικη φωνή επέμεινε:

- Εγώ σε ήξερα αλλιώς. Θυμάμαι που έλεγες ότι ο πολιτισμός είναι ακριβή υπόθεση, μα και τόσο σημαντική συνάμα. Που έλεγες πως ό,τι δίνεις, παίρνεις. Ε, αυτό κάνει ο Σιμιτσής. Πληρώνει τον Γκόνη για να του ετοιμάσει ένα Φεστιβάλ, μια γιορτή πολιτισμού, που ειδικά σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία, την έχουν ανάγκη οι δημότες.

Η κουβέντα μας με τη φωνή είχε πια ανάψει για τα καλά

- Παρατράβηξε το αστείο με την περίπτωση Γκόνη, απάντησα οργισμένος. Ας μιλήσουμε επιτέλους με τη φωνή της λογικής. Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στο Φεστιβάλ, από ό,τι θα μπορούσε να προσφέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Αμπαζής, όπως γινόταν τόσα χρόνια επί Δημήτρη Ιωάννου; Μια; Δυο εκδηλώσεις "λοξές"; Αλλιώτικες; Ε, δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο δυσμενή οικονομικά συγκυρία, όταν ανά πάσα στιγμή μπορεί ο δήμος να δηλώσει αδυναμία πληρωμών προσωπικού, να δίνονται τόσα χρήματα έτσι. Είναι σκάνδαλο!

- Μα η συμφωνία έχει γίνει, ψέλλισε η φωνή.

- Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι συμφωνίες υπάρχουν για να αναθεωρούνται. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν ο Γκόνης θέλει να ανταποδώσει τη στήριξη που αφειδώς του παρέχει από πέρυσι ο Σιμιτσής και αν όντως τόσο πονά την υπόθεση του Φεστιβάλ όσο δηλώνει στις συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς, ας παραιτηθεί της αμοιβής του. Ας προσφέρει ετούτη τη δεύτερη αντιμισθία στον πολιτισμό. Σε αυτούς που τον πιστεύουν. Μπορεί να το κάνει. Εκτός εάν έχει συνηθίσει αλλιώς και ο ένας μισθός από την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών δεν του αρκεί πια. Αλλά αρκετά με τον Γκόνη. Στο φινάλε, ουδείς τον ψήφισε. Το θέμα είναι ο Σιμιτσής και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις προτεραιότητες του δήμου.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου