Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ποιος; Ο Ζησίμου

Είναι αλήθεια ότι το τουρκικό προξενείο ασχολείται νυχθημερόν με την κατασυκοφάντηση του Γιώργου-Παύλου Ζησίμου για πολλούς και διάφορους λόγους. Μάλιστα, το σχέδιο συκοφάντησης αυτής της νέας ελπίδος της τοπικής πολιτικής σκηνής είναι πολύ πιο σύνθετο και ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα. Η χαλκευμένη κατηγορία ότι τάχατες ο Παύλος είναι έτοιμος να συνυπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος που ετοιμάζει η Ντόρα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου δεν στοχεύει μοναχά να πλήξει την ενότητα και τον ενθουσιασμό της παρατάξεως "Περιφερειακή Αναγέννηση" ενόψει της αυριανής κρίσιμης αναμετρήσεως εις την Περιφέρειαν Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο στόχος είναι να πληγεί περαιτέρω το φρόνημα του αδούλωτου ετούτου λαού και να ανακοπεί το κύμα ενθουσιασμού εις τας τάξεις του που βλέπει στο πρόσωπό του την αναγέννησιν ελπίδων σχετικών με την Κόκκινη Μηλιά.

Είναι δε γεγονός ότι το τουρκικό Προξενείο δε δρα μόνο του εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν. Εκτελεί εντολές μιας μυστικής διεθνούς του μουσουλμανικού κόσμου εις την οποίαν συμμετέχουν επιφανείς μορφές του όπως ο Ομπάμα, ο Ερντογάν και ο Μπιν Λάντεν, ο οποίος αποφάσισε να βγει από το αμπρί του όταν έμαθε ότι κοτζάμ Ζησίμου βρίσκεται στο στρατόπεδο της "Περιφερειακής Αναγεννήσεως".

Αντιλαμβάνεστε ότι η αυριανή αναμέτρησιν δια την Περιφέρειαν της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι απλώς μια ακόμα αμφίρροπη αναμέτρησιν του δευτέρου γύρου των περιφερειακών εκλογών. Είναι μια αναμέτρηση κρίσιμη και ιδιαζόντως δραματική για το μέλλον του ελληνισμού, ενδεχομένως και της ίδιας της ανθρωπότητας, που από χθες μετά την αποκάλυψιν των χαλκευμένων κατηγοριών κατά του επιφανούς αυτού ανδρός, κρατά την ανάσα της. Διακριτικά τις τελευταίες μέρες καταφτάνουν εις την Περιφέρειά μας αποστολές από όλα τα μεγάλα μέσα μαζικής επικοινωνίας του πλανήτη και ρωτούν για τον Ζησίμου. Άλλος αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι είναι εξαδάκτυλος. Άλλος για να μάθει αν τονίζεται στο "Ζι", στο "σι" ή στο "μου".

Τελικά αυτός είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Περιφερειακής Αναγεννήσεως Γεώργιο Παυλίδη. Ολος ο κόσμος ασχολείται με τον Ζησίμου και τη σημασία της αναμετρήσεώς του με τον Αρη Γιαννακίδη. Αύριο όμως στα εκλογικά κέντρα οι επικεφαλής θα είναι ο Γιαννακίδης από τη μια πλευρά και ο Παυλίδης από την άλλη.

Προλαβαίνουν άραγε να βάλουν μιαν υποσημείωσιν δίπλα στο όνομα του Παυλίδη, τύπου "συνεργάτης του Ζησίμου";

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου