Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Το στρινγκ της καλόγριας

Μηδενίσαμε. Φτάσαμε στον πάτο, τον ξεπερνάμε και δε βρίσκεται τρόπος να σταματήσουμε. Χθες δυο έγκριτοι συνταγματολόγοι οι Αντώνης Μανιτάκης και Νίκος Αλιβιζάτος χαρακτήρισαν αδιανόητη την πιθανότητα αναβολής του δεύτερου γύρου των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο μαζί με τις πρόωρες εθνικές εκλογές. Μόνο λόγοι ανωτέρας βίας, όπως για παράδειγμα η κήρυξη πολέμου θα μπορούσε στα σοβαρά να δικαιολογήσει τόσο δραματική αλλαγή των όρων του πολιτικού παιχνιδιού, τόνισαν. Ένα σενάριο εξωφρενικά εκβιαστικό, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους δημοκρατικούς θεσμούς οι εμπνευστές του, οι οποίοι από τη μια κάνουν τις διαρροές και κατόπιν σπεύδουν σε διευκρινήσεις ή διαψεύσεις, ανάλογα με τις αντιδράσεις.

Μα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το στρινγκάκι της καλόγριας από την Πάτρα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος» του νομού Αχαϊας δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του φαντάρου αποδέκτη που υπηρετεί στον Εβρο ένεκα των μέτρων αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω των εκρηκτικών επιστολών του τελευταίου διαστήματος, το δέμα που απέστειλε η καλόγρια με ένα στρινγκ και μια καυτή ερωτική επιστολή στο νεαρό μέλος του ποιμνίου της που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία κατασχέθηκε με εντολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Τρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να ανοιχτεί παρουσία του αποστολέα.

Η καλόγρια κλήθηκε αλλά δε φάνηκε κι έτσι το δέμα ανοίχτηκε αφού λήφθηκαν τα απαραίτητα για τέτοιες περιπτώσεις μέτρα ασφαλείας από αστυνομικούς. Φυσικά οι αστυνομικοί δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν τους στενούς δεσμούς που μπορεί ενίοτε να αναπτύσσονται μεταξύ κλήρου και λαού, ιδίως όταν οι εκπρόσωποι των δύο μερών υπηρετούν απομονωμένοι η μεν σε ένα γυναικείο μοναστήρι του νομού Αχαΐας, ο δε σε μια στρατιωτική μονάδα στο νομό Εβρου.

Μηδενίσαμε. Από τη μια η περιφρόνηση του Συντάγματος με μοναδικό κριτήριο τον ωμό εκβιασμό του εκλογικού σώματος και από την άλλη η άρση του δικαιώματος μιας καλόγριας να επικοινωνήσει με έναν λαϊκό σε έναν ιδιαιτέρως προσωπικό τόνο. Πού να ελπίσει πια κανείς;

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου