Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εχασε την ευκαιρία

Μου αρέσουν οι υποσχέσεις των υποψηφίων. Όλες. Μου φτιάχνουν το κέφι. Αντί για τρόικες, λιτότητες και λογαριασμούς, ακούς τις προγραμματικές θέσεις των υποψηφίων και χαλαρώνεις. Ούτε ανεργία, ούτε λιτότητα, τίποτα. Έρχονται οι νέοι δήμοι με φόρα για να λύσουν όλες τις εκκρεμότητες. Για να συμπαρασταθούν στα θύματα ετούτου του ακήρυκτου πολέμου, που πετάει ανθρώπινες ψυχές στα πεζοδρόμια. Όλα θα γίνουν. Οι ηλικιωμένοι θα τύχουν φροντίδας από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", το οποίο θα συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση. Άπαντες δεσμεύτηκαν. Τα προγράμματα για την επανένταξη στην κοινωνία των θυμάτων των ψυχοτρόπων ουσιών όχι μόνο θα συνεχιστούν, μα θα επεκταθούν. Μαζί με προγράμματα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Όσο για την Καβάλα, τα "πέτρινα χρόνια" της υπανάπτυξης και της μιζέριας τελειώνουν οριστικά. Λιμάνι, τουρισμός, βιομηχανική και βιοτεχνική ανάπτυξη, εκθέσεις επί εκθέσεων θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για όλους. Στους ίδιους πυρετώδεις αναπτυξιακούς ρυθμούς θα κινηθούν και στο Παγγαίο, στο Νέστο και στη Θάσο. Αλλωστε, όλος ο νομός ανήκει σε μια περιφέρεια, στην οποία πια δεν θα υπάρχουν ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Θα υπάρχουν κίνητρα για όλους. Ευκαιρίες για όλους.

Όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Αρκεί να ξεφυλλίσει κανείς τα προεκλογικά φυλλάδια από τον Εβρο ως το Καστελόριζο για να αντιληφθεί ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Παντού. Στη Λάρισα, τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη. Τον Ταύρο.

Μόνο που η 1η Ιανουαρίου αργεί. Ηταν προχθές τα ξημερώματα, την Κυριακή, τελευταία μέρα του Οκτωβρίου, που οι εργαζόμενοι στο απορριμματοφόρο του δήμου Ταύρου δεν αντιλήφθηκαν ότι ένας άστεγος είχε βρει καταφύγιο σε έναν κάδο σκουπιδιών. Το μηχάνημα πήρε τον κάδο, τον σήκωσε ψηλά και άδειασε το περιεχόμενο, που πολτοποιήθηκε άμεσα. Το ανθρώπινο ρημάδι, που βρήκε απάγκιο στον κάδο έγινε κιμάς. Δεν πρόκανε να ζήσει την υλοποίηση των ιλουστρασιόν φυλλαδίων. Δεν έδωσε την ευκαιρία στους άρχοντες της επόμενης ημέρας να υλοποιήσουν το κοινωνικό τους πρόγραμμα.

Μα δεν πειράζει. Υπάρχουν πολλοί άστεγοι ακόμα σε όλη τη χώρα.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου