Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τερπνόν και ωφέλιμον

Κιθαρίστες από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τα Γρεβενά, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, την Κέρκυρα, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, την Ξάνθη, την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τις Σέρρες, τα Χανιά, την Κύπρο και τη Βουλγαρία θα βρεθούν στην Καβάλα την ερχόμενη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο κιθάρας του βιρτουόζου βρετανού κιθαρίστα Guthrie Govan, που διοργανώνει η "Nemesis Guitar School" του Κώστα Παρασκευά με τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Τέχνης Έρευνα". Το σεμινάριο θα γίνει στις 8 το βράδυ στη μουσική σκηνή "Boutique" (Βενιζέλου και Βότση γωνία). Μάλιστα, πολλοί από αυτούς θα βρεθούν στην Καβάλα από το Σάββατο αφού έχουν κλείσει ιδιαίτερο μάθημα με τον Guthrie Govan. Οι άνθρωποι αυτοί κάπου θα κοιμηθούν. Θα βγουν για φαγητό ή για ποτό, για μια βόλτα στην Καβάλα. Κάποιοι θα ξαναρθούν ή θα προτείνουν την Καβάλα σε φίλους και γνωστούς ως τουριστικό προορισμό. Έτσι συμβαίνει. Έτσι, χρόνο με το χρόνο, πενταετία την πενταετία δημιουργείται μια άλλη δυναμική. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπεύθυνος της Σχολής Κιθάρας "Νέμεσις" κλέβει με το σπαθί του τις εντυπώσεις. Κάθε χρόνο φέρνει κιθαρίστες για σεμινάρια.

Μα, θα πει κάποιος κακεντρεχής δεν το κάνει για τον τόπο. Το κάνει πρώτα και κύρια για να διαφημίσει τη σχολή του και να ανανεώσει το ενδιαφέρον των μαθητών του. Ναι, αλλά συνδυάζει το τερπνόν με το ωφέλιμον. Ωφέλιμον όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για τον τόπο. Η περίπτωση του Παρασκευά δεν είναι απλά ένα καλό παράδειγμα. Ίσως να προσφέρεται και για εκμετάλλευση από τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης, που δεν έχουν παρά να στηρίξουν ποικιλοτρόπως τέτοιες πρωτοβουλίες.

Μα και παράλληλα να ανοίξουν μόνιμους διαύλους επικοινωνίας με τους επαγγελματίες του τουρισμού, που θα μπορούσαν με τις γνώσεις τους να βοηθήσουν ώστε να αποδώσουν περισσότερα οι κινήσεις για την προσέλκυση τουρισμού γενικού και ειδικού.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου