Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνοι

Η σύλληψη και κράτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Καβάλα Οιλ και προέδρου της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας Κώστα Παπακωνσταντίνου για μια διευθετημένη οφειλή της Καβάλα Οιλ δεν είναι μόνον ενδεικτική της αναλγησίας και της πλήρους αποσάρθρωσης του κρατικού μηχανισμού. Είναι και χαρακτηριστικό παράδειγμα ρεβανσιστικής πολιτικής ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει και στην προσπάθειά του να διασωθεί δεν ορρωδεί προ ουδενός. Σπιλώνει υπολήψεις, διαπομπεύει ανθρώπους, δίνει αφειδώς αίμα στα ακόρεστα όρνια των τηλεοπτικών διαύλων και πλήρως παραδομένο στους ξένους τοποτηρητές προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασωθεί θυσιάζοντας τους πολίτες, που είναι θεσμικά υποχρεωμένο να προστατεύει.


Η γελοία στον πυρήνα της υπόθεση έχει ως εξής, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος της Καβάλας Οιλ Βαγγέλης Παππάς. Ενώ το κράτος χρωστάει στην εταιρία πάνω από 12,5 εκατομμύρια επιστροφές ΦΠΑ, μόνο για 780 χιλιάδες τα οποία την Παρασκευή είχαν διευθετηθεί, το ΣΔΟΕ κίνησε διαδικασία σύλληψης και κράτησης του διευθύνοντος συμβούλου για 48 ώρες. Εν τέλει, ο κ. Παπακωνσταντίνου, που είναι εκτός των άλλων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας διανυκτέρευσε προχθές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για ένα χρέος περί τα 300 ευρώ, που και αυτό αμφισβητείται.


Μοιραία, οι ερμηνείες που δίνει ο καθείς για τη συμπεριφορά που επιφυλάχθηκε σε έναν άνθρωπο, που κοσμεί με την παρουσία του ως παράγοντας την Α1 κατηγορία του μπάσκετ, δίχως παράλληλα να έχει δώσει μέχρι σήμερα την παραμικρή αφορμή για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες επιδέχεται πολλές ερμηνείες, που αφορούν τους τομείς στους οποίους κινείται. Οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Οιλ κατέληξαν εύλογα στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός στόχος δεν ήταν ο Παπακωνσταντίνου, αλλά η εταιρία και η Ενεργειακή Αιγαίου, που επιμένουν να διεκδικούν την υπόθεση της δημιουργίας και εκμετάλλευσης υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα του χώρου. Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι δικαίως εξοργισμένοι, αφού θεωρούν ότι μετά την εξαφάνιση του ΑΟΚ του ποδοσφαίρου από τον χάρτη, κάποιοι στόχευσαν και στο τμήμα μπάσκετ. Οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για ανήθικη συμπεριφορά και επιχείρηση εξευτελισμού του επιχειρηματικού κόσμου στο όνομα της διαφάνειας.


Εν τέλει, ο Παπακωνσταντίνου πετάχτηκε δίχως δεύτερη σκέψη στην τηλεοπτική αρένα για να ξεδιψάσουν τα τηλεοπτικά όρνια, μήπως και δώσουν λίγο χρόνο στο παραπαίον πολιτικό σύστημα, που στην πτώση του καθίσταται πλέον επικίνδυνο. Για όλους.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου