Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τους χαστουκίζει και απαιτεί σεβασμό

Δεν είναι συμπτωματικό. Το ΚΚΕ και η συνδικαλιστική του έκφραση πήραν την απόφαση να στραφούν ευθέως εναντίον της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε μια ύστατη προσπάθεια να τον αφυπνίσουν. Συνέβη με τα κρουαζιερόπλοια, όπου οι ξένοι επισκέπτες όφειλαν να αντιληφθούν το δίκιο του εργάτη. Συνέβη χθες με τα πλοία της γραμμής προς τις Κυκλάδες. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απαγόρευσαν τον απόπλου, αδιαφορώντας εάν στρέφονταν εναντίον των πολιτών που ξεκινούσαν τις διακοπές τους, αλλά και των ταλαίπωρων επιχειρηματιών που τους περίμεναν. Όταν η κ. Παπαρήγα ρωτήθηκε, τόνισε ότι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν ήταν άνθρωποι που είχαν κοινά συμφέροντα με τους ναυτεργάτες. Άνθρωποι που μπορεί αύριο να μείνουν άνεργοι. Άρα όφειλαν να αντιληφθούν ότι ο αγώνας των ναυτεργατών γίνεται για το καλό τους και να σωπάσουν. Να χειροκροτήσουν τους αγωνιστές, που βγήκαν στους δρόμους για το κοινό καλό, αδιαφορώντας εάν στο μεταξύ έχαναν μια διανυκτέρευση από την άδεια μιας εβδομάδας που προγραμμάτιζαν καιρό.

Όχι, δεν ήταν κατά την κ. Παπαρήγα το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που όφειλαν να μετρήσουν καλά ποιους βάζουν απέναντι. Ήταν οι απέναντι, οι πολίτες τους οποίους το κόμμα της καλεί στο δρόμο του αγώνα που όφειλαν να αντιληφθούν ότι ταλαιπωρούνται για το καλό τους. Έπρεπε να αντιληφθούν ότι χθες το ΠΑΜΕ απεργούσε για το καλό τους. Να το καταλάβουν πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα.

Προχθές ήταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ από τον Εβρο, που κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ ότι ξεπούλησαν τον αγώνα με την απόφασή τους για αναστολή της αποχής των βαθμολογητών των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων. Προφανώς, κατά την εκτίμησή του όφειλαν να μην υποχωρήσουν. Να συνεχίσουν την αποχή επ' αόριστον, αδιαφορώντας εάν με τούτη την τακτική τους στρέφονταν ευθέως σε μετωπική σύγκρουση με τις χιλιάδες των μαθητών και των γονιών τους που αγωνιούσαν για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ώστε να ξέρουν τι θα πράξουν.

Παραβιάζοντας την πάγια αρχή του ΚΚΕ και της αριστεράς να συνάπτει κοινωνικές συμμαχίες. Να επιλέγει κάθε φορά μέτωπο. Αλλά αυτές οι αρχές αφορούσαν άλλο ΚΚΕ. Ένα κόμμα που και στην παρανομία ακόμα στόχευε στις πλατιές μάζες. Στον πολύ κόσμο. Το κόμμα της κ. Παπαρήγα και της κ. Κανέλλη έχει μεταλλαχθεί σε ένα αριστερίστικο -ενίοτε εθνικιστικό- μόρφωμα, που απαξιεί να νοιαστεί για τους πολλούς.

Τους χαστουκίζει και απαιτεί σεβασμό. Για το καλό τους.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου