Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ανούσιες εσωκομματικές κόντρες

Ο αγώνας αλληλοεξόντωσης στον οποίο έχουν αποδυθεί στελέχη της Ν.Δ. ενόψει των εκλογών στο δήμο Καβάλας δεν είναι απλά το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να κάνουν στον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Είναι η επιβεβαίωση του κανόνα, βάσει του οποίου ο δήμαρχος της μιας θητείας είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη συναπτή. "Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον δήμο Καβάλας", έλεγε χθες απογοητευμένο στέλεχος της Ν.Δ. περικλείοντας σε μια φράση όλη την αλήθεια αυτής της κόντρας των "γαλάζιων". Εκ πρώτης όψεως μοιάζει παράλογο. Mα δεν είναι. Αλλωστε, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ανάλογες συμπεριφορές έχουν συμβεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν και στο δήμο Καβάλας και σε άλλους δήμους και νομαρχίες. Όταν ο εν ενεργεία δήμαρχος ανήκει στη Ν.Δ., οι πρωταγωνιστές του ενδοπαραταξιακού σπαραγμού ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ όταν ο δήμαρχος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, όπως στην προκειμένη περίπτωση, "σκοτώνονται" στη Ν.Δ.

Η αλήθεια, που δεν λέγεται, είναι ότι σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού, ελάχιστοι στη Ν.Δ. θα ήθελαν να δουν τον Καλλιοντζή ή τον Καλαντζή ή όποιον άλλο να κερδίζει τον δήμο της Καβάλας και αυτομάτως να διεκδικεί τα πρωτεία στον εσωκομματικό ανταγωνισμό. Προτιμούν να έχουν να κάνουν με τον Σιμιτσή, παρά με κάποιον που αύριο μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στα μελλοντικά πολιτικά σχέδιά τους. Μόνο που στο μεταξύ αυτά τα παιχνίδια δεν αγγίζουν την ευρισκόμενη στα όρια της κατάθλιψης κοινωνία. Απλά ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής στη συνείδηση του κόσμου, που συνειδητοποιεί κάθε μέρα που περνά ότι αυτού του τύπου οι αντιπαραθέσεις δε γίνονται με κριτήριο το κοινό καλό.

Οι αντιπαραθέσεις του Καλλιοντζή και του Καλαντζή εν προκειμένω, οι ντρίμπλες και τα κολπάκια προς άγραν εντυπώσεων δεν εδράζονται σε διαφωνίες πολιτικές, που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα ετούτου του έρμου τόπου. Είναι οι αντιπαλότητες επί προσωπικού, που έχουν δημιουργηθεί σε βάθος χρόνου και ουδένα άλλον αφορούν πλην των άμεσα ενδιαφερομένων.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου