Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Είναι πια καιρός να κυβερνήσουν

Αυτό που συμβαίνει με το κτίριο του νέο Νοσοκομείου Καβάλας στον Αγιο Σίλα ξεπερνά κάθε όριο. Οι ταγοί ετούτου του τόπου βάλθηκαν να προκαλούν ασυστόλως κάθε έννοια λογικής, είτε γιατί είναι βέβαιοι ότι απευθύνονται σε άλογα όντα, είτε γιατί είναι απλά ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Είναι τρελό. Εξωφρενικό. Φανταστείτε να μένατε σε ένα παλιό διαμέρισμα, που με τα χρόνια το 'χε φάει η υγρασία, όπου η παλιά στέγη έμπαζε νερά και μετά από αγώνες και θυσίες ετών να είχατε καταφέρει να ολοκληρώσετε μια καινούργια μονοκατοικία με θέα στη θάλασσα και να απέμεναν κάτι λεπτομέρειες, όπως π.χ. το φύτεμα τριανταφυλλιών στην αυλή και ένα χρέος στον υδραυλικό ασήμαντο σε σχέση με το κόστος του έργου. Υπήρχε περίπτωση να μένατε έστω και μια μέρα ακόμα στο παλιό σπίτι; Σαφώς και όχι. Η μετακόμιση θα γινόταν πολύ πριν τη διαμόρφωση του κήπου ή την τοποθέτηση των κουρτινών. Οσο για το χρέος προς τον υδραυλικό, θα κινούσατε γη και ουρανό για να το αποπληρώσετε ή έστω για να διευθετήσετε τον τρόπο αποπληρωμής του.

Μα αυτοί οι ανίκανοι που κυβερνούν ετούτο τον τόπο, οι οποίοι μάλιστα αγωνίστηκαν πέντε χρόνια για να κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, δε βιάζονται. Το νέο υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα ορθώνεται πανέτοιμο στον Αγιο Σίλα, αλλά το Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει να λειτουργεί σε δυο κτίρια ακατάλληλα, που στερούνται τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του νέου κτιρίου, που κινδυνεύει λόγω αχρησίας. Διασπασμένο σε δυο παλιά κτίρια, με ό,τι τούτο συνεπάγεται για το κόστος λειτουργίας. Είναι εξωφρενικό, αλλά η μετεγκατάσταση αργεί λόγω ενός χρέους της τάξεως των 860.000 ευρώ, ποσό ασήμαντο σε σχέση με τη συνολική δαπάνη κατασκευής του Νοσοκομείου. Ποσό, που όσο αργεί η μετεγκατάσταση θα κατασπαταληθεί σε παραπομπές ακριβών εξετάσεων σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Εξετάσεων, που στην πλειοψηφία τους, θα μπορούσαν να γίνουν στο νέο Νοσοκομείο.

Καιρός να αντιληφθούν στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι εκλέχθηκαν πανηγυρικά γιατί οι Ελληνες έλαβαν την απόφαση να απαλλαγούν από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Εκλέχθηκαν γιατί οι Ελληνες αγανάκτησαν από την παροιμιώδη ανικανότητα των προκατόχων τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Εκλέχθηκαν για να κυβερνήσουν. Δεν έχουν παρά να το πράξουν.

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου