Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μια γιορτή "αλανιάρικου" μπάσκετ


Το διήμερο «αλανιάρικου» μπάσκετ στην πλατεία του δημαρχείου στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου είναι εξαιρετική ιδέα από κάθε άποψη. Καταρχήν, όσον αφορά το ίδιο το άθλημα και τη χαρά που προσφέρει σε παίκτες και θεατές. Όταν παίζουν τρεις εναντίον τριών δεν υπάρχει χώρος για συστήματα και περίπλοκες άμυνες ζώνης. Τον πρώτο λόγο έχει το ταλέντο. Ο αυτοσχεδιασμός. Η χαρά του αθλήματος, που ναι μεν υπάρχει και στις πολύπλοκες άμυνες του Ζοτς και του Ίβκοβιτς, που δεν μένουν πια εδώ, αλλά υπάρχει και στο μπάσκετ αλάνας, που παίζεται καθημερινά στην Καλαμίτσα από παρέες μικρότερων και μεγαλύτερων πιτσιρικάδων.

Η ιδέα ανήκει σε τρεις μπασκετόφιλους, που ιδρώνουν τη φανέλα συχνά πυκνά στα ανοιχτά γήπεδα της Καλαμίτσας. Οι Θόδωρος Πορλίδης, Χρήστος Ελιόγλου και Στέλιος Καρασάββας σκέφτηκαν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία πολλών φίλων του αθλήματος με στόχο όχι μόνο την προβολή του αθλήματος, όπως σημειώνουν στη σελίδα που δημιούργησαν στο facebook, «αλλά παράλληλα και η προβολή της πόλης. Έτσι, ο χώρος της Πλατείας του Δημαρχείου στάθηκε για εμάς χώρος – κλειδί, ενώ η αντίδραση του δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας ήταν να δεχτούν αυτήν την ιδέα με ενθουσιασμό, να την αγκαλιάσουν και να γίνουν αρωγοί της. Πιστεύουμε ότι η εικόνα που θα βγει από αυτό το διήμερο, φωτογραφία και βίντεο, μία ολοκληρωμένη εκδήλωση, θα είναι πέρα από μπασκετική και αντιπροσωπευτική του τι έχει να δείξει αυτή η πόλη…».

Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο μπάσκετ, αλλά και μουσική, χορευτικά συγκροτήματα από τη «Δημωφέλεια» και εκπλήξεις που, όπως σημειώνει ο Θ. Πορλίδης «θα αποκαλυφθούν μόνο τότε. Πρόκειται για μία μπασκετική γιορτή, βέβαια και, ακόμη και μόνο από αυτό, ο κόσμος που θα έρθει μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα απολαύσει θέαμα. Έτσι, νομίζω ότι ο λόγος για να δώσει οποιοσδήποτε το “παρών” είτε ασχολείται με το άθλημα είτε όχι είναι ο εξής απλός: ποιος δε θα ήθελε να πάρει μέρος σε μια γιορτή; Όλοι θέλουν! Και αυτό θα ‘ναι…».

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου