Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ψέματα;


Τον εκνευρίζουν οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις. Δεν μπορεί τους επαγγελματίες δημοσιογράφους γιατί έχει πειστεί πως λένε ψέματα. Μόνο ψέματα. Αυτός όμως δεν είναι κορόιδο. Φορά το βιομαγνητικό του βραχιολάκι από καθαρή σιλικόνη κόστους κάτι λεπτών του ευρώ, το οποίο το πλήρωσε ακριβά για να μην τον εμπαίξουν οι Νιγηριανοί που κυκλοφορούν στις παραλίες, παρήγγειλε και το βιομαγνητικό του γιλέκο για τον χειμώνα και είναι πανέτοιμος για τα δύσκολα. Στ’ αλήθεια. Όσο για την ενημέρωση, προτιμά την ανεξαρτησία των μπλογκ και του φέισμπουκ. Καθαρά πράγματα. Μπορεί καθένας να δημοσιεύει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, αλλά τουλάχιστον δεν το κάνει γιατί του το υπαγόρευσαν τα αφεντικά του. Από καρδιάς το κάνει και τούτο έχει τη σημασία του.

Ξέρει πως μερικές φορές οι «φίλοι» του στο φέισμπουκ το παρακάνουν, όπως συνέβη με τον πανικό για τα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου και την δήθεν «καραντίνα» όπως βάφτισαν την προληπτική διακοπή των αιμοληψιών στα μέρη όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού. Αλλά δεν κολλάει σ’ αυτά. Άλλωστε, μπορεί το γιλεκάκι με την τεχνολογία της NASA, που οσονούπω παραλαμβάνει να τον βοηθήσει ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση. Ξέρουν αυτοί. Ή –ποιος ξέρει;- μπορεί το βιομαγνητικό του βραχιολάκι, που του προσφέρει ευλιγισία, ευεξία, δύναμη και αντοχή να βοηθά ακόμα και στην περίπτωση αυτού του περίεργου ιού. Όχι, τίποτα τέτοιο δεν ειπώθηκε. Το ξέρει. Τα παρακολουθεί. Αλλά και να βοηθά, θα επέτρεπαν οι φαρμακευτικές εταιρίες να γίνει γνωστό; Όχι, δεν θα το επέτρεπαν.

Γι’ αυτό δεν ακούει τους φυσικούς επιστήμονες, που τάχατες εξέτασαν αυτά τα βραχιολάκια και δεν εντόπισαν εκπομπή ακτινοβολίας. Ούτε το υπουργείο Υγείας, που εξέδωσε εκείνη την ανακοίνωση που έβγαζε άχρηστη την δήθεν οικολογική μπάλα πλυσίματος, που καθαρίζει τα ρούχα με έναν συνδυασμό ιόντων και ανόδου του ph, που λένε οι διαφημίσεις. Όλα είναι παιχνίδια των πολυεθνικών και των φαρμακευτικών εταιρειών που θέλουν το κακό του. Έχει αποφασίσει να μην τσιμπάει πια. Θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτά τα καινούργια προϊόντα που παίζουν με την ακτινοβολία, απαλλαγμένος από απορρυπαντικά και άλλα χημικά. Στ’ αλήθεια. Κι ας είναι ψέματα. Ποιος νοιάζεται;

Νίκος Σπιτσέρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου